Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (søndag–fredag)

Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (søndag–fredag)

Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (søndag–fredag)

Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (søndag–fredag)

Reiseinformasjon 6 dager MS Nordstjernen
Avganger
16 avganger mellom mai 2023 og aug 2023
Pris fra
kr 14 206
Frokost, lunsj og middag inkludert

Majestetiske isbreer, spisse fjelltopper og muligheten til å se isbjørn under midnattssolen – bli med på en uforglemmelig ekspedisjon til Svalbard.

Verdens nordligste by

Eventyret starter i unike Longyearbyen, som ligger midt i den arktiske villmarken. Bli med på en guidet tur som inkluderer et besøk på Svalbard Museum før vi opplever den vakre naturen i Isfjorden med båt. Gled deg til å se fantastiske brefronter, arktisk dyreliv og historiske landemerker. Du vil også lære om historien og kulturen til de som først oppdaget Svalbard.

En kombinasjon av vakker natur og historie

Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil bestemme hvilke deler av det sagnomsuste Nordvesthjørnet på Spitsbergen vi vil utforske. Vi vil forsøke en landing ved Magdalenefjorden. Denne spektakulære fjorden er rammet inn av taggete fjelltopper og isbreer, og du vil sette fot på en øy med en fascinerende historie av ekspedisjoner og hvalfangst. Hvis forholdene ligger til rette, planlegger vi å seile nord for 80° nord, og dermed befinner vi oss under 600 nautiske mil fra Nordpolen.

Dramatiske fjorder og isbreer

Vi seiler i Isfjorden mot slutten av eventyret. Denne vakre fjorden former et frodig og vakkert økosystem rikt på dyreliv og vegetasjon. De enorme u-formede dalene her ble skåret ut av fjellene av isbreene for ti tusen år siden. Oppdagelsesreisen slutter der vi startet, i lille store Longyearbyen på toppen av verden.

Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (søndag–fredag) Spitsbergen og isbjørner – et arktisk eventyr (søndag–fredag)
 • Dag 1
  Longyearbyen, Svalbard

  Midt i villmarken

  Eventyret starter med en overnatting i Longyearbyen, der du får muligheten til å besøke gallerier, puber og restauranter i denne fascinerende byen som ligger midt i den arktiske villmarken. Du vil se påminnelser om byens gruvedriftshistorie overalt. Selv med 2000 innbyggere er det færre mennesker her enn snøscootere, og det er helt vanlig å møte reinsdyr midt i sentrum. Disse er for øvrig merket med nummer.

  Få en følelse av hvordan det føles å leve i denne unike arktiske byen når du spaserer nedover hovedgaten og beundrer de fargerike bygningene. Legg turen innom North Pole Expedition Museum, og lær mer om Svalbards historie rundt ekspedisjoner til Nordpolen. Her finner du gamle aviser, bilder, postkort, flere timer med originale videoopptak og spennende historiske gjenstander fra de sagnomsuste polarekspedisjonene.

  Besøk Svalbard Bryggeri, og bli med på ølsmaking av øl brygget i Arktis. Du vil ikke bare smake utmerkede ølsorter, men også få muligheten til å slå av en prat med de tilpasningsdyktige innbyggerne i Longyearbyen. Kanskje du møter naturentusiaster og oppdagelsesreisende som deg selv, eller forskere og ingeniører knyttet til forskjellige prosjekter, som for eksempel Svalbard Globale frøhvelv.

  Det er skikk å ta av skoene når du går inn i de fleste offentlige bygninger. Dette er en gammel skikk som skulle forhindre at kullstøvet fra gruvene ble dratt med innendørs, og er en av måtene byens gruvedriftshistorie fortsatt påvirker kulturen på.

  Cruise-pakken inkluderer en overnatting på et hotell med moderne komfort i historiske omgivelser. For en unik kulinarisk opplevelse, kan du prøve kongekrabbe på Funktionærmessen Restaurant, før du tar turen videre til en av de mange kaféene og barene i Longyearbyen.

  Dag 1
  Longyearbyen, Svalbard

  Midt i villmarken

 • Dag 2
  Longyearbyen – ombordstigning

  Bosettinger i Høyarktis

  Estimert tid for avreise er 13:00

  Etter frokost kan du slappe av og utforske denne sjarmerende byen. En kort spasertur tar deg opp til kirken. Kanskje du møter noen svalbardrein på veien, de vandrer nemlig ofte rundt i byen. Selv om de er ville, vil du se at de er nysgjerrige og til en viss grad tamme. Spaser videre nedover hovedgaten, og se de fargerike husene. Stikk innom butikkene og finn den perfekte suveniren eller gaven fra verdens nordligste by.

  Etter lunsj på en av byens restauranter, kan du ta med deg bagasjen på bussen og glede deg til et guidet besøk på Svalbard Museum. Her vil du lære mer om Svalbards historie, geologi og dyreliv. Deretter går turen til Camp Barentz, der du vil lære mer om isbjørnen. Hold utkikk etter reinsdyr, rype og polarrev mens du er der.

  Historiske MS Nordstjernen venter i havna. Skipet ble bygget i 1956, og er et av våre kjæreste fartøy som også har vært lengst i drift. Til tross for moderniseringen i 2000 for sjøreiser i Arktis, har MS Nordstjernen beholdt mye av den nostalgiske sjarmen av et gammelt atlanterhavsskip.

  Etter at du har funnet deg til rette, vil du oppleve den vidunderlige Isfjorden på en båttur. Hold utkikk etter arktisk dyreliv som har funnet sin plass her i Svalbards nest lengste fjord. Du vil også se naturens kraft i de majestetiske brefrontene og de mange steinformasjonene.

  Du kan i tillegg se kulturlevninger fra Svalbards jakt- og hvalfangsthistorie på strender og bukter her i Isjorden. Et mer moderne kulturikon ligger lenger sør i fjorden. Her finner vi Isfjord radio, en tidligere vær- og radiostasjon som ble etablert i 1933, og som nå er et stilfullt og komfortabelt hotell for den moderne oppdagelsesreisende.

  Dag 2
  Longyearbyen – ombordstigning

  Bosettinger i Høyarktis

 • Dag 3
  Magdalenefjorden, Nordvesthjørnet, Moffen og 80° Nord

  Mulighet for å se isbjørn

  Vi legger den lille bosettingen bak oss, og går inn i ekspedisjonsmodus. I disse vakre, fjerntliggende områdene er det ikke verken internett eller telefonstolper som gir mobildekning.

  Uten e-post og tekstmeldinger er dette derfor en sjelden mulighet til å koble deg av den moderne verden. Det er tid for å fokusere på det som virkelig betyr noe.

  Nordvesthjørnet på Spitsbergen byr på kupert, uberørt arktisk natur på sitt aller beste. Her finner vi bratte fjell, flotte isbreer og vakre mindre øyer. Det er også et av de sjeldne stedene i verden som kombinerer vakker natur og fascinerende historie. Dette er fugletitterens paradis i sommermånedene, og hvis vi er heldige får vi se en isbjørn som leter etter fugleegg i nærheten.

  Hvis det er ett sted som representerer essensen av det Svalbard har å tilby, er det Magdalenefjorden. Denne fantastiske fjorden er rammet inn av spektakulære, taggete fjelltopper og isbreer. Det er nesten noe alpinsk ved det, til tross for den fjerntliggende beliggenheten i det høye nord-vest.

  På den vakre stranda i Magdalenefjorden er det mange levninger etter hvalfangststasjonen som opererte her på 1600-tallet. Du vil se ruiner fra spekkovner, en kirkegård med 130 graver og et minnesmerke for hvalfangerne som jobbet her.

  Hvis forholdene ligger til rette, planlegger vi å seile nord for 80° nord, og dermed befinner vi oss under 600 nautiske mil fra Nordpolen. Såpass langt nord skinner solen døgnet rundt. Nyt midnattssolen mens du holder utkikk etter dyreliv fra dekk.

  Like over 80° nord ligger Moffen. Moffen er en fascinerende liten øy som er kjent for å ha en betydelig hvalrossbestand. De samles i store flokker på sydspissen av øya. Tilnærmingen vår til øya vil overholde ferdselsforbudet om å komme nærmere enn 300 meter fra land ved laveste vannstand for ikke å forstyrre disse sårbare dyrene.

  Dag 3
  Magdalenefjorden, Nordvesthjørnet, Moffen og 80° Nord

  Mulighet for å se isbjørn

 • Dag 4
  Kongsfjorden og Ny-Ålesund

  Fjorder, isbreer og forskning

  Kongsfjorden, også kjent som King’s Bay, er den største fjorden på nordvestkysten av Spitsbergen. Ved munningen til fjorden tårner to enorme isbreer – Kongsvegen og Kongsbreen. Når vi stille seiler her kan det hende du hører at isbreen knaker og knirker som et forvarsel på at breen er i ferd med å kalve store ismasser ned i havet. Området er innrammet av vakre fjellformasjoner, og er utvilsomt et av Svalbards vakreste steder.

  En fottur over den frodige tundraen tar deg tettere på fuglene i uberørt natur. Kongsfjorden er nemlig en perle for fugleentusiaster. Havhest, svartfotkrykkje, lundefugl og lomvi er bare noen av de mange fugleartene du kan se her i sommermånedene. Et fuglereservat på rundt ti øyer ligger innerst i fjorden. Her lever og hekker vernede fuglearter som kortnebbgås og ærfugl.

  Senere legger vi til kai i den gamle gruvebosettingen Ny-Ålesund. På 78º 55’ N er dette et av verdens nordligste helårssamfunn. Bosettingen er nå et internasjonalt forskningssenter hvor det forskes på glasiologi, dyreliv og klimaendringer på de flere forskningsstasjonene fra forskjellige land. Det bor rundt 30–35 mennesker her i en vakker blanding av gamle og nye bygninger, blant annet en kafé og verdens nordligste postkontor.

  Du vil oppdage en fascinerende historie når du utforsker bosettingen. Ny-Ålesund og omegn har en høy konsentrasjon av vernede bygninger og kulturgjenstander som står igjen etter Svalbards første nybyggere.

  Lær mer om den spennende polfarerhistorien på museet. Denne bitte lille bosettingen har en sterk link til historiske forsøk på å nå Nordpolen. Se fortøyningsmasten fra Roald Amundsens luftskip «Norge», før du sender et postkort fra verdens nordligste postkasse!

  Dag 4
  Kongsfjorden og Ny-Ålesund

  Fjorder, isbreer og forskning

 • Dag 5
  Isfjorden og Longyearbyen

  Vi seiler i Isfjorden

  Estimert ankomsttid er 10:00

  Denne morgenen seiler vi i Isfjorden. Dette er det mest prominente fjordsystemet på Svalbard. Fjorden fører inn til mange mindre fjorder, og former et frodig og vakkert økosystem rikt på dyreliv og vegetasjon. Her vil vi se de enorme u-formede dalene som isbreene skar ut av fjellene for rundt ti tusen år siden.

  Mot nord i fjorden ligger det iøynefallende landemerket Alkehornet. Det er et imponerende eksempel på karbonatbergart, med en hornformet fjelltopp. Dyrelivet rundt har erobret det. I denne regionen holder polarrev, svalbardrein og kolonier med lomvi og krykkje til.

  Ekspedisjonen kommer til veis ende der vi startet, i Longyearbyen. Her får du en ny sjanse til å bli enda bedre kjent med Longyearbyen.

  Få en smakebit på hvordan det er å leve så langt nord. I Longyearbyen finner du mange steder som er verdens nordligste i sitt felt. Verdens nordligste kino, kirke, bibliotek, videregående skole og supermarked – de er alle her. Hva med en selfie av deg og alle disse verdens nordligste stedene?

  Kjøp med deg noen suvenirer fra de lokale butikkene før du reiser hjem. Gaver i form av en varm og god Svalbard-genser eller en eske lokal, håndlaget konfekt vil garantert glede venner og familie hjemme. Svalbard er en avgiftsfri sone, og Longyearbyen har et godt utvalg av sports- og friluftsbutikker, så se om du finner det du trenger til neste eventyr!

  På verdens nordligste mikrobryggeri kan du nyte noe godt å drikke med de lokale innbyggerne. Møt de snarrådige, tilpasningsdyktige og samvittighetsfulle innbyggerne i denne unike byen. Kunstentusiaster bør sette av litt tid til å besøke Galleri Svalbard for å se spennende kunstverk inspirert av de høyarktiske omgivelsene. Under avskjedsmiddagen på hotellet er det tid for å ta farvel med nye venner.

  Dag 5
  Isfjorden og Longyearbyen

  Vi seiler i Isfjorden

 • Dag 6
  Longyearbyen, Svalbard

  Ta farvel med Arktis

  Det arktiske eventyret rundt Svalbard er over for denne gang. Nå er det tid for å fordøye og se tilbake på alle de spennende opplevelsene du har hatt, og kjenne på den fantastiske følelsen over bokstavelig talt å ha vært «øverst i verden».

  Etter å ha tatt farvel med Longyearbyen vil du bli transportert til flyplassen for flyet ditt hjem. Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise videre, og vi ser frem til å se deg igjen!

  Dag 6
  Longyearbyen, Svalbard

  Ta farvel med Arktis

Avganger

2023

Mai:
14.
21.
28.
Juni:
4.
11.
18.
25.
Juli:
2.
9.
16.
23.
30.
August:
6.
13.
20.
27.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Én hotellovernatting i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset, inkludert en lett middag og frokost
 • Én hotellovernatting i Longyearbyen etter ekspedisjonscruiset, inkludert en lett lunsj, middag og frokost

Transport

 • Transport mellom flyplassen og hotellet i Longyearbyen
 • Tre timers sightseeing i Longyearbyen – inkl. Svalbard Museum og Camp Barentz – som avsluttes på kaia
 • Transport mellom skipet og hotellet i Longyearbyen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag
 • Kaffe og te uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • WiFi om bord uten kostnad. Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard er det kun WiFi og mobildekning i Longyearbyen.

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er på Svalbard
 • Lån av vandrestaver og varmedrakter til aktiviteter

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

Merk

Magdalenefjord
Bilde: Photo competition
MS Nordstjernen passerer et isfjell ved Spitsbergen.
Bilde: Trym Ivar Bergsmo
MS Nordstjernen.
Bilde: Hans Jacobsen - Guest image
Ditt skip

MS Nordstjernen

Byggeår 1956
Skipsverft Blohm & Voss
Passasjerkapasitet 108
Senger 150
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 2191
Lengde 80,77 m
Skipsbredde 12,6
Fart 15 knop
Magdalenefjord
Bilde: Photo competition

MS Nordstjernen ble oppkalt etter Nordstjernen, som var kjent for å hjelpe sjømenn med å finne veien hjem og vikingene med å navigere i nord.

Les mer om MS Nordstjernen

Ombord MS Nordstjernen er det en god gammeldags speedometer.
Bilde: Spitsbergen Travel
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: