Program for Young Explorer langs norskekysten

Fra april 2018 tilbyr vi et gratis Young Explorer-program for unge, nysgjerrige oppdagelsesreisende mellom 7 og 13 år.

Tilbudet gjelder året rundt på MS Finnmarken. Om bord arrangeres det spennende aktiviteter, der barna lærer nye ting på en morsom og underholdende måte – med fokus på miljøet. Formålet er å vekke eventyrerne i de yngre gjestene om bord. 

Programmet gir ungdommene en dypere forståelse for natur, klima og kultur, med introduksjon i temaer som dyreliv, lokal matkultur, miljøvern og fortidens berømte oppdagelsesreisende. Med faglig påfyll formidlet på en underholdende måte, er det enda mer spennende å utforske Norges vakre, uberørte områder.

Aktiviteter både om bord og på land

Det arrangeres daglige aktiviteter om bord, ment for å inspirere våre yngre oppdagelsesreisende. Da samles vi først for å snakke om dagens tema. På de klassiske rundreisene våre arrangerer vi en miljøaksjon for å øke bevisstheten rundt den sårbare naturen vår. Slike aksjoner arrangeres i samarbeid med stiftelsen Hurtigruten Foundation og Hold Norge Rent, og kan for eksempel være en aktivitet der vi fjerner søppel fra en strand vi besøker underveis.

Innredet med tanke på barn og unge

MS Finnmarken er det mest barnevennlige skipet i flåten vår. Her er det både lekerom, basseng, boblebad, salonger og til og med konferanserom for samlinger og aktiviteter. Alle Young Explorers får en startpakke med t-skjorte og en loggbok når de kommer om bord.
I loggboken kan de skrive notater fra de forskjellige temaene vi snakker om på reisen.

Nye vennskap

Young Explorers-programmet gjør det enkelt å treffe andre ungdommer om bord, dele opplevelser og knytte nye vennskap. Her lærer de om fremmede kulturer, hvor viktig naturen er for oss i dagliglivet og hvordan vi mennesker påvirker den sårbare, vakre planeten vår.

Valgfrie utflukter

Året gjennom tilbyr Hurtigruten mer enn 90 utflukter langs norskekysten. Som en del av Young Explorers-programmet, har vi øremerket 20 av dem som særlig egnet for Young Explorers. Utfluktsprogrammet vårt er i kontinuerlig utvikling, og 2018/19 vil garantert by på en rekke spennende utflukter for de yngre gjestene våre!

Praktisk informasjon

Vi ønsker alle mellom 7 og 13 år velkommen i Young Explorer-programmet vårt. Ved ombordstigning får du den praktiske informasjonen du trenger. I tillegg vil vi fortløpende informere om dagens agenda. Det er ikke nødvendig med forhåndspåmelding – du melder deg på når du kommer om bord. Vanligvis forventes det ikke at foreldre eller foresatte deltar på disse aktivitetene. Derimot kan det hende – avhengig av størrelsen og sammensetningen på gruppen – at vi spør foreldre helt uforpliktende om de kan de tenke seg å hjelpe til. Alle aktiviteter vil normalt arrangeres med engelsk- og skandinavisktalende ledere.

Kort oppsummering:

  • Programmet er skreddersydd for de yngre gjestene våre (og deres foreldre) med formål om å underholde og inspirere neste generasjon oppdagelsesreisende.
  • Daglige aktiviteter om bord med temaer formidlet på en lærerik og morsom måte.
  • Miljøfokuserte tiltak og utflukter, som å fjerne søppel fra en strand underveis.
  • Deltakere får en startpakke ved ombordstigning, som inneholder en T-skjorte og en loggbok.
  • Loggboken kan brukes til å notere dagens opplevelser, dyreliv man har støtt på, naturopplevelser o.l.
  • Hver dag arrangeres det et Young Explorer-møte, der vi utdyper dagens tema.
  • Et spesielt Young Explorers kit vil også være tilgjengelig.
  • Gode råd om landaktiviteter som passer for de unge.

Reiser du i 2017? Da finner du Young Explorers på tre ulike skip.

Sidehandlinger