MS Roald Amundsen er det første av to hybridskip som Hurtigruten vil tilføye flåten over de neste årene. Utslipp kuttes ved å seile med elektrisk fremdrift. Innovativ bærekraftig teknologi reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp på skipene med 20 prosent.
MS Roald Amundsen er oppkalt etter den første mannen som krysset Antarktis og nådde Sydpolen, og skipet leder an mot en enda mer bærekraftig måte å reise på. Skipet er spesialbygget for reiser i arktisk farvann. Det fungerer som en behagelig base til havs – der oppdagelsesreisende fra hele verden kommer sammen for å besøke spektakulære destinasjoner på mest mulig bærekraftig måte.
Fasiliteter om bord
Bli med på en gjennomgang av MS Roald Amundsen med skipets biolog Wayne Brown
Lugarer og interiør
Den vakre naturen reflekteres i et flott og komfortabelt interiørdesign. Skandinaviske materialer fra naturen, som granitt, eik, bjørk og ull brukes til å skape avslappende og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarer er utvendige, 50 % har privat balkong, og aktersuitene har private utendørs boblebad med spektakulær utsikt.
Observasjonsdekk
En av de mest iøynefallende designfunksjonene utvendig er det to-etasjes innendørs/utendørs observasjonsdekket. Det er det beste stedet for å speide utover landskapet og se på dyrelivet med kikkert.
Vitenskapssenteret Amundsen Science Center
Dette er kjernen av om bord-opplevelsen. Vitenskapssenteret er fullt av toppmoderne teknologi og høyteknologisk utstyr som berøringsskjermer og vitenskapelig utstyr. Det er her gjester og personale/mannskap møtes, mingler og får en dypere forståelse for områdene vi utforsker. De fleksible lokalene har et lite bibliotek, plass for foredrag og spesifikke områder for å holde kurs innen fotografi, biologi og mer. Det er også her du finner Hurtigrutens håndplukkede ekspedisjonsteam.
Restauranter
MS Roald Amundsen har tre restauranter inspirert av nordisk og norsk arv:
- Aune hovedrestaurant, oppkalt etter den norske skipshandleren og leverandøren til polekspedisjoner, Tinus Aune.
- Fredheim – skipets uformelle og sosiale møtested – oppkalt etter en fangsthytte fra 1900-tallet på Svalbard.
- Lindstrøm, en spesialitetsrestaurant oppkalt etter Adolf Lindstrøm, favorittkokken til de norske polheltene.
Etter en dag med utforsking av nye destinasjoner, kan gjestene slappe av og få ny energi i den elegante Explorer Lounge, i det store treningsrommet og velværesenteret, eller bare nyte landskapet og solnedgangene på de massive observasjonsdekkene, der det aktre har evighetsbasseng og boblebad som noen av høydepunktene.
Nyttige lenker: