Santa Rita Working farm

Førprogram Panama-eventyr (avsluttes i Colón)

Et firedagers eventyr der vi utforsker regnskogen i Panama, med elvesafari om kvelden og en tur med kabelbane

 • Utvid oppholdet ditt i Panama med Hurtigruten
 • Bo tre netter i en jungelhytte ved elven Chagres
 • Besøk urfolksamfunnet Embera og gjør deg kjent med kulturen og tradisjonene deres
 • Utforsk jungelen på elvesafari om kvelden og en tur med kabelbane
 • På destinasjonen

  Karibia og Mellom-Amerika, Sør-Amerika

 • Årstid

  Høst, Vår

 • Varighet

  4 dager

 • Minimum antall passasjerer

  10

 • Bestillingskode

  ONXPANPRE23

 • Fra

  kr 9 594

Reiserute for førprogrammet

Dag 1: Ankomst, Gamboa

Vi tilbringer natten på Gamboa Rainforest Resort eller tilsvarende. Resorten ligger ved elvebredden til Chagres, i det frodige jungelreservatet Soberanía.

Dag 2: Gamboa, Rainforest Discovery Center, kveldssafari

Bli med på en morgenutflukt til nærliggende Rainforest Discovery Center. Besøkssenteret er en selvforsynt utendørs struktur som står midt i jungelen. Observasjonstårnet er 32 meter høyt, og gir fantastisk utsikt like over trekronene. Det går stier rundt omkring og gjennom regnskogen, perfekt for å se plante- og dyreliv, som sommerfugler, over 350 fuglearter og til og med brølaper. Vi drar tilbake til hotellet for lunsj, og har ettermiddagen fri til å slappe av ved hotellbassenget. Om kvelden drar vi på jungelsafari med båt på elven Chagres, før vi tilbringer natten på Gamboa Rainforest Resort.

Dag 3: Gamboa, dovendyr-reservat, kabelbane i jungelen

Vi starter dagen med et besøk på dovendyr-reservatet, det eneste av sitt slag i Panama, opprettet for rehabilitering og frigjøring av disse rolige, men hardtarbeidende «skogens gartnere». Vi spiser lunsj på hotellet, før vi tar turen ut i jungelen med kabelbane, den eneste av denne typen i landet. Turen opp tar rundt 20 minutter, og vi svever over de frodige tretoppene i Soberanía naturreservat i 1,2 km, mens vi holder utkikk etter tukaner, aper og iguana. Når vi kommer til toppen tar vi en rask spasertur til et observasjonstårn med fantastisk utsikt over Panamakanalen, elven Chagres, jungelen og landsbyen Gamboa. Vi drar tilbake til hotellet om ettermiddagen, og nyter resten av dagen på egenhånd.

Dag 4: Møt emberafolket og få transport til Colón

I dag blir du kjørt til nasjonalparken Chagres. Her går vi om bord i en motordrevet kano som tar oss til innsjøen Gatun og elva Chagres. Her skal vi å besøke urfolksamfunnet embera i landsbyen deres med stråtekkede trehus. Emberafolket er ett av syv etniske førkolumbiske urfolk som bor i Panama.

Ved ankomst ønsker stammens høvding oss velkommen, før vi nyter en tradisjonell lunsj tilberedt av kvinnene i landsbyen. Om ettermiddagen får du mulighet til å lære om lokale medisinske planter, gå rundt i landsbyen, besøke skolen eller se en demonstrasjon av kunst og håndverk. Før vi tar farvel med vertene, blir det en oppvisning med tradisjonell dans og musikk. Etterpå drar vi tilbake til bussen med kano og fortsetter til Colón, der ekspedisjonsskipet venter.

Merk at rekkefølgen på severdighetene kan variere.

Praktisk informasjon

Inkludert:

I prisen inngår tre overnattinger på Gamboa Rainforest Resort (standard hotell), utflukter og transport med engelskspråklig guide, 2 x lunsj og 1 matpakke med drikke.

Ikke inkludert: middag, tips

Merknader/krav:

 • Denne turen starter ved Gamboa Rainforest Resort fire dager før vi seiler ut fra Colón.
 • Denne turen passer ikke for gjester med begrenset mobilitet.
 • Hvis minimum antall deltakere ikke nås, forbeholder vi oss retten til å avlyse landeventyret inntil seks uker før avreise.