Arendal Volcano area from sea side - green forests and a mountain in the background.

Førprogram til Arenal-vulkanen

Utvid oppholdet med et besøk til det storslåtte området rundt vulkanen Arenal

 • Oppdag mer av Costa Rica med Hurtigruten Expeditions
 • Nyt synet og lyden av regnskogen
 • Slapp av i vulkanske varme kilder
 • Bli med på en tur på elva med gummibåt og andre spennende aktiviteter
 • På destinasjonen

  Sør-Amerika, Karibia og Mellom-Amerika

 • Årstid

  Høst

 • Varighet

  4 dager

 • Minimum antall passasjerer

  10

 • Bestillingskode

  PASAREPRE23

Reiserute for førprogrammet

Dag 1: San Jose/ankomst

Individuell innsjekking på hotellet der du skal tilbringe natten, og resten av dagen på egen hånd.

Dag 2: San Jose / La Fortuna / området ved Arenal-vulkanen

Etter frokost på hotellet, møter du en lokal guide som tar deg med til byen La Fortuna, hvor den fantastiske Arenal-vulkanen ligger. På vei dit stopper vi i La Paz Waterfall Gardens, som ligger i en privat park. Vi anbefaler at du tar med en jakke, siden parken ligger på 1300–1600 meters høyde, og det kan bli kjølig hvis det skyer over.

Naturparken og dyrereservatet byr på frodig, tropisk regnskog, elver, spektakulære fossefall og mange trygge stier. I tillegg til en orkidéhage, er det en sommerfuglhage og en kolibrihage med 26 dokumenterte arter og håndmating av kolibri om morgenen og ettermiddagen. Av andre attraksjoner finnes det et lite serpentarium med slanger fra området, og en avdeling med ville dyr som jaguar, puma, ozelot, jaguarundi og margaykatt.

Nyt lunsj på en restaurant i nærheten før dere kjører til hotellet. Hotellet ligger i et frodig tropereservat i nærheten av La Fortuna. Reservatet er over 3,5 km² stort, og er hjem til Costa Ricas største nettverk av naturlige varme kilder. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 3: La Fortuna / Området for vulkanen Arenal

Etter frokost kan du glede deg til noen uforglemmelige høydepunkter.

Denne morgenen får du nyte synet og lyden av regnskogen, og oppleve hvor fredelig den er når vi padler nedover elva Peñas Blancas. Kanskje vi får se ape, dovendyr, iguan, krokodille og mange tropiske fugler. Den profesjonelle flerspråklige guiden vil dele fakta og interessante forklaringer om plantene og dyrene vi ser underveis. Det er noe helt spesielt med å flyte stille nedover vakre Peñas Blancas midt i regnskogen uten motor. Du kommer tettere på alle inntrykkene, og kan stille padle og ta bilder. Ikke glem kameraet og kikkerten på denne utflukten!

Etter lunsj på en lokal restaurant i landsbyen Fortuna kan du gjøre deg klar til å utforske regnskogen fra toppen av trærne.

Hengebroene i Arenal ligger i et 2,5 kvadratkilometer stort reservat av urskog, og gir deg hele tre kilometer med gangsti gjennom regnskogen, så du kan oppleve den vakre naturen på en helt unik måte. Det er 15 broer, fra 5 til 100 meter lange. En av dem ligger på 45 meters høyde og gir deg 360° utsikt over den tropiske regnskogen. Hvis været er på din side vil du få en spektakulær utsikt mot vulkanen Arenal.

Nyt en rolig kveld med middag på den nærliggende restauranten og deretter overnatting.

Dag 4: La Fortuna / området ved Arenal-vulkanen / Puntarenas

Om morgenen kan du spise frokost og benytte deg av fasilitetene på hotellet. Du kan også ta et bad i et av de varme, mineraliserte elvebassengene før du nyter nok en deilig costaricansk lunsj.

Om ettermiddagen blir du hentet og tatt til Puntarenas kai, der MS Fridtjof Nansen venter på deg.

Merk at rekkefølgen på severdighetene kan variere.

Praktisk informasjon

Inkludert:

Én hotellovernatting i San José, inkludert frokost, to hotellnetter på et hotell i området ved Arenal-vulkanen, all transport og aktiviteter som beskrevet, inngangsbilletter, 3 x lunsj, 2 x middag, engelskspråklig guide.

Ikke inkludert: middag på dag 1, drikke og tips

Merknader/krav:

 • Turen starter én dag før ombordstigning i Puntarenas.
 • Denne turen passer ikke for gjester med begrenset mobilitet.
 • Minimum antall deltakere: 10
 • Hvis minimum antall deltakere ikke nås, forbeholder vi oss retten til å avlyse landeventyret inntil seks uker før avreise.