Kulturer i Sør-Amerika – Ekspedisjon på stillehavskysten

Kulturer i Sør-Amerika – Ekspedisjon på stillehavskysten

Kulturer i Sør-Amerika – Ekspedisjon på stillehavskysten

Kulturer i Sør-Amerika – Ekspedisjon på stillehavskysten

Reiseinformasjon 16 dager MS Fram
Frokost, lunsj og middag inkludert

16-dagers ekspedisjonscruise fra Valparaíso til Colón med Atacamaørkenen og de tropiske regnskogene i Ecuador og Colombia

Historiske steder og pulserende byer

Fra UNESCO-listede Valparaíso reiser vi til vakre La Serena og de herlige, solfylte Iquique og Arica. I Paracas kan du oppleve det biologiske mangfoldet på Ballestasøyene før du kan bli med på en guidet tur i det historiske Lima, og i tillegg drar vi for å se på ruinene av gamle riker i Trujillo.

Gjennom Panamakanalen

Du får se fargerike Puerto Bolívar og utforske hjemmet til Panama-hatten i Montecristi. Når vi krysser ekvator får du oppleve den livlige afro-colombianske kulturen i Baha Solano, før vi drar gjennom den berømte Panamakanalen fra Stillehavet til Det karibiske hav.

Kulturer i Sør-Amerika – Ekspedisjon på stillehavskysten Kulturer i Sør-Amerika – Ekspedisjon på stillehavskysten
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle

  Begynn eventyret ditt i denne pulserende byen, som ligger på en bakketopp

  Ekspedisjonsskipet MS Fram venter på deg i «Stillehavets juvel», Valparaíso. Byen er bygget på bratte åssider med utsikt over havet, så det er vel verdt å tilbringe tid i denne UNESCO-listede byen.

  Den er fylt med fascinerende inntrykk og er en fantastisk labyrint av svingete smug og barrierer, fargerike hus og mercados fullpakket med lokale råvarer. Ta alt inn under en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción. Hvis du vil utforske mer av Valpara’so, kan du bli med på et av våre valgfrie forhåndsprogrammer.

  Etter å ha hentet ekspedisjonsjakken og møtt ekspedisjonsteamet ditt, kan du finne lugaren og utforske skipet før du nyter det første av mange deilige måltider om bord.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Fantastiske La Serena

  Utforsk «Kirkenes by» og Serenastranden

  Vi legger til kai ved havnen i Coquimbo, og tar turen til Chiles nest eldste by, La Serena.

  Her finner du vakre sandstrender som strekker seg langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Byen er full av klassisk arkitektur, og det er ca. 30 restaurerte steinkirker å utforske. Du kan også besøke det arkeologiske museet for å se flotte gjenstander fra før kolonitiden.

  Ta en fin spasertur gjennom byens velstelte offentlige hager, som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón, eller kjøp håndverk på La Recova-markedet. I den diskrete gaten Patio Colonial nær Balmaceda finner du rolige kafeer og spisesteder. Før du går om bord på skipet, anbefaler vi at du setter av litt tid til å utforske Coquimbo.

  • Inkludert Coquimbo og bytur i La Serena
  Dag 2
  La Serena, Chile

  Fantastiske La Serena

 • Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av til sjøs

  Slapp av og gjør deg klar for eventyr

  Nyt freden og roen denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller i Explorer Lounge & Bar.

  Gjennom hele reisen holder ekspedisjonsteamet foredrag i Vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. De dekker emner om perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og mye mer. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som følger skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av til sjøs

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

  Lær historien til UNESCO-listede Humberstone

  Seilingen går videre til travle Iquique, en flat by med promenader og palmetrær.

  Besøk de forlatte salpetergruvebyene Santa Laura og UNESCO-listede Humberstone i Atacamaørkenen. Når vi kommer tilbake til Iquique kan du utforske den stilige byen ved havet til fots, eller bare sette deg på en stol i en kafé og nyte tilværelsen.

  Mens du er der kan du kjøpe en deilig kopp kaffe eller en tradisjonell mango sour og chumbeque, som er en populær regional søtsak. Vi drar for å se La Esmeralda, en korvett med fire master fra 1800-tallet som har historisk betydning.

  • Inkludert Humberstone og Santa Laura
  Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

 • Dag 5
  Arica, Chile

  Solrike Arica

  Bli kjent med Aricas historie og prøv den lokale maten

  Arica har et konstant ørkenklima og er én av de tørreste byene i verden, noe som er uvanlig for et sted ved sjøen. Ikke rart at byen er populær blant solbadere og surfere.

  I de livlige gatene Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan du prøve lokale godbiter og utforske El Agro-markedet. Ta en 15-minutters gåtur opp den utrolige El Morro-klippen for å få strålende utsikt, eller besøk San Marcos-katedralen, designet av Gustave Eiffel.

  Du kan se mumier og lære om Chinchorro-kulturen på det arkeologiske museet, strekke på beina på en tur langs Playa Corazones, eller mens vi utforsker grottene i Anzota.

  • Inkludert Kystvandring Atacama
  Dag 5
  Arica, Chile

  Solrike Arica

 • Dag 6
  Til sjøs

  Klar himmel og kjølig klima

  Følg strømmen … nærmere bestemt – Humboldt-strømmen

  Når vi seiler videre nordover mot Peru, seiler vi gjennom Humboldt-strømmen. Kaldtvannsklimaet her skaper forhold som opprettholder en utrolig overflod av sjøliv, som store stimer av ansjos, makrell og sardiner. Ekspedisjonsteamet ditt kan fortelle deg mer om Humboldtstrømmens betydning for det marine økosystemet.

  Du får mye fritid mens vi tilbringer dagen til sjøs. Du kan slappe av i det oppvarmede evighetsbassenget, ta en løpetur på den utendørs løpebanen, og nyte den fantastiske utsikten og den herlige brisen på dekk.

  Dag 6
  Til sjøs

  Klar himmel og kjølig klima

 • Dag 7
  Paracas i Chile

  Ballestas og Nazca

  Oppdag ekstraordinært dyreliv og historiske mysterier

  Blant Perus mest interessante attraksjoner, finner du Nazcalinjene og Ballestasøyene, og begge er tilgjengelige fra Paracas.

  Byen er kjent som El Chaco, og har en rekke restauranter langs hovedkysten hvor du kan nyte tradisjonell jalea-stekt sjømat med salsa-criolla og yuca-rot. Like utenfor kysten ligger Ballestasøyene som er rike på dyreliv. Hold øye med humboldtpingviner, skilpadder, pelikaner, sjøløver, incaterner og knølhvaler mens du cruiser rundt øyene på dagens båttur.

  Ellers kan du utforske Paracas National Reserve, med sine overjordiske gule sanddyner og røde strender, eller fly over de mystiske Nazcalinjene som er risset inn i den peruanske kystørkenen – en opplevelse som står på ønskelisten til mange.

  • Inkludert Ballestasøyene
  Dag 7
  Paracas i Chile

  Ballestas og Nazca

 • Dag 8
  Lima i Peru

  Historiske og moderne Lima

  Fordyp deg i Perus historiske hovedstad

  Gamlebyen i Lima er på UNESCOs verdensarvliste. Det er en juvel innen arkitektur fra den spansk kolonitiden, med kirker og klostre til elegante herskapshus. Går du lenger tilbake i tid, kan du lære mer om byens arv fra før spanjolene kom hit, ved ruinene av pyramiden Huaca Pucllana.

  Lima er kjent som mathovedstaden i Sør-Amerika, og har alt fra gourmetrestauranter til gatemat, og alt bør sjekkes ut! Vi anbefaler å prøve Perus nasjonalrett ceviche, som er fisk marinert med limejuice, løk og chili.

  • Inkludert Panoramatur i Lima
  Dag 8
  Lima i Peru

  Historiske og moderne Lima

 • Salaverry i Peru

  Trujillo og Chan Chan

  Bli imponert over Trujillos historiske riker

  Salaverry er porten til Perus tredje største by, Trujillo, og noen fascinerende arkeologiske steder. I fargerike Trujillo kan du se en barokk-katedral, kolonikirker og nyklassisistiske herskapshus, samt et av de lengste mosaikkveggmaleriene i verden.

  I nærheten ligger de enorme historiske ruinene av Chimú-byen Chan Chan som dateres tilbake til minst 900 e.Kr. På den andre siden av Trujillo finner du de mystiske Mochican-pyramidene av solen og månen som er enda eldre.

  Når vi vender tilbake til skipet, blir det en fremføring av tradisjonelle peruanske danser.

  Salaverry i Peru

  Trujillo og Chan Chan

 • Dag 10
  Til sjøs

  Vitenskap og fritid

  Slapp av, vær med på forskning eller gjør litt av begge deler

  Seilingen langs stillehavskysten fortsetter mot Ecuador. Mens vi seiler, kan du nyte utsikten over naturen på dekk, lese en bok ved et vindu eller benytte de mange fasilitetene om bord.

  På dette tidspunktet i reisen vil du ha blitt venner med de andre oppdagerne på skipet, og merker kanskje at dere har like interesser og lidenskap for naturen. Slå av en prat med dem i Explorer Lounge & Bar, og mimre om de beste delene av ekspedisjonen så langt.

  Selvfølgelig kommer ekspedisjonsteamet til å fortsette å holde innsiktsfulle foredrag i Vitenskapssenteret, og du kan fordype deg i bøkene i biblioteket om bord hvis du vil lære mer om et bestemt emne.

  Dag 10
  Til sjøs

  Vitenskap og fritid

 • Dag 11
  Puerto Bolívar i Ecuador

  Travle Puerto Bolívar

  En travel havn med sjarmerende atmosfære

  Vi har en produktiv dag foran oss der vi skal utforske Puerto Bolívar, en havn i byen Machala som eksporterer kaffe, kakao, reker og tonnevis av bananer. Puerto Bolívar leverer mer av Ecuadors «grønne gull» enn noe annet sted i landet, og kalles derfor «verdens bananhovedstad».

  Den lille kystbyen Machala er akkurat så sjarmerende som du kan forvente, med hyggelige lokale innbyggere, koselige torg og fantastiske monumenter. Smak deilig, fersk sjømat på havnerestaurantene mens du nyter utsikten over mangrovesumpene på Isla Jambeli. Hvis det blir tid kan du utforske de lokale markedene, torgene og Casa de la Cultura-museet til fots.

  Dag 11
  Puerto Bolívar i Ecuador

  Travle Puerto Bolívar

 • Dag 12
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi

  Utforsk fødestedet til Panama-hattene … i Ecuador

  Vi legger til kai ved havnen i Manta, og setter fot på søramerikansk jord i byen Montecristi. Byen er kjent for sitt håndverk, og her kan du kjøpe en stilig og ekte Panama-hatt – dyktig håndvevd med bladene fra jipijapa-treet.

  Ta en runde rundt i denne stilige byen og beundre på den imponerende, hvite kirken, eller se fargerik gatekunst og veggmalerier. Når vi kommer tilbake til Manta, skal vi besøke det arkeologiske museet.

  Dag 12
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi

 • Dag 13
  Til sjøs

  Slapp av til sjøs

  Fred og ro til havs

  Det er ikke hver dag du får muligheten til å be om Neptuns velsignelse. Det gjør vi i en tradisjonell og litt artig seremoni når vi krysser ekvator tidlig om morgenen.

  Dagen din med seiling til Colombia kan fylles med eventyr om bord. Gå ut på dekk og se etter dyreliv – hvaler kan ofte sees i disse farvannene. Ekspedisjonsteamet ditt holder til i Vitenskapssenteret.

  Mens du er der, kan du lære om vitenskapsprogrammene vi er med på. Eller hvis du bare vil slappe av og nyte reisen, kan du legge deg ned i et boblebad, eller slå deg til ro i Explorer Lounge & Bar og se verden passere forbi. Senere kan du avslutte dagen med stjernekikking fra dekk.

  Dag 13
  Til sjøs

  Slapp av til sjøs

 • Dag 14
  Bahia Solano i Colombia

  Afro-colombiansk kultur

  Musikk, dans og regnskogsturer i Bahía Solano

  Dagen din i Bahía Solano begynner med en byvandring arrangert av det lokale afro-colombianske samfunnet.

  Du blir møtt av studenter som synger en tradisjonell sang og senere blir det en fremføring av den unike afro-colombianske musikken og dansen deres. I mellomtiden forteller de deg om byen og kulturen deres.

  Hvorfor ikke gå gjennom tropisk regnskog ved den botaniske hagen. Ved dette store reservatet på 170 mål, kan du være med på en guidet tur der du får lære om den lokale floraen og faunaen, samt viktige bevaringsprosjekter for å beskytte den.

  Dag 14
  Bahia Solano i Colombia

  Afro-colombiansk kultur

 • Dag 15
  Panamakanalen

  Gjennom Panamakanalen

  Opplev et av verdens største underverker innen ingeniørkunst

  Tidlig om morgenen seiler vi inn i Panamakanalen, et komplekst nettverk av enorme, geniale sluser som strekker seg 80 km gjennom naturlige og menneskeskapte skipsleier. Hvis været tillater det, kommer ekspedisjonsteamet til å invitere deg ut på dekk og fortelle historien om dette ambisiøse prosjektet.

  Halvveis ut i kanalen kommer vi inn i Gatun Lake-delen, som er en av verdens største kunstige innsjøer, omgitt av frodig regnskog. Hold utkikk etter krokodiller, alligatorer, aper og til og med dovendyr.

  Etter rundt tolv timer kommer vi ut i Atlanterhavet, etter å ha seilt fra et stort hav til et annet.

  Dag 15
  Panamakanalen

  Gjennom Panamakanalen

 • Dag 16
  Ilandstigning i Colón

  Ilandstigning i Colón

  Byens skinnende lys mot frodig regnskog

  Det søramerikanske ekspedisjonscruiset avsluttes i Colón, som ligger ved inngangen til Panamakanalen ved Atlanterhavskysten. Det er en travel kosmopolitisk by med varme kilder, dyktige håndverkere og fantastisk lokal kokkekunst.

  Selv om cruiset ditt har kommet til slutten, kan du bli med på et valgfritt etterprogram.

  Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise, og ser frem til å se deg på neste eventyr.

  Dag 16
  Ilandstigning i Colón

  Ilandstigning i Colón

Avganger

Hva er inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: