Kystperler ved Stillehavet og skatter fra Den hellige dal

Kystperler ved Stillehavet og skatter fra Den hellige dal

Kystperler ved Stillehavet og skatter fra Den hellige dal

Kystperler ved Stillehavet og skatter fra Den hellige dal

Reiseinformasjon 13 dager MS Fram
Avgang
29. mars 2024
Pris fra kr 66 400
kr 59 074
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjon fra Valparaíso til Lima med Atacamaørkenen, Machu Picchu og Den hellige dal

Fra travle byer fulle av kultur til et rikt dyreliv

Fra Valparaíso, et sted på UNESCOs liste, reiser du til nykolonialismens La Serena og vakre Iquique, porten til Atacamaørkenenen. Videre går ferden til Aricas solrike strender før du får øynene opp for Stillehavskystens vidunderlige mangfold av ville dyr og planter på vei mot nord.

Høydepunkter i Altiplano

Når du flyr til Cusco, vil du utforske inkariket på land, og reise gjennom den hellige dalen til den mystiske Machu Picchu. Gled deg over en uforglemmelig reise over Altiplano til den mektige Titicacasjøen, jordens største høytliggende innsjø, og se helt utrolige gravsteder i Sillustani fra før inkatiden.

Kystperler ved Stillehavet og skatter fra Den hellige dal Kystperler ved Stillehavet og skatter fra Den hellige dal
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle

  Gjør deg kjent med Valparaíso, Stillehavets juvel

  Ekspedisjonsskipet MS Fram venter på deg i Valparaíso, som også kalles «Stillehavets juvel». Byen springer ut fra bratte åssider med utsikt over havet, og det er vel verdt å bruke tid i denne byen som er oppført på UNESCOs liste.

  Fylt med fascinerende inntrykk, er dette en fantastisk labyrint av svingete smug og barrierer, fargerike hus og mercados fullpakket med lokale råvarer. Ta alt inn under en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción.

  Hvis du vil utforske mer av Valpara’so, kan du bli med på et av våre valgfrie forhåndsprogrammer.

  Når du har hentet ekspedisjonsjakken og møtt ekspedisjonsteamet, finner du lugaren og utforsker skipet før du nyter det første av mange deilige måltider om bord.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Vakre La Serana, Chile

  Utforsk «Kirkenes by» og Serenastranden

  Vi legger til kai ved havnen i Coquimbo, og tar turen til Chiles nest eldste by, La Serena.

  Her finner du vakre sandstrender som strekker seg langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Byen er full av klassisk arkitektur, og det er ca. 30 restaurerte steinkirker å utforske. Du kan også besøke det arkeologiske museet for å se flotte gjenstander fra før kolonitiden.

  Ta en fin spasertur gjennom byens velstelte offentlige hager, som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón, eller kjøp håndverk på La Recova-markedet. I den diskrete gaten Patio Colonial nær Balmaceda finner du rolige kafeer og spisesteder. Før du går om bord på skipet, anbefaler vi at du setter av litt tid til å utforske Coquimbo.

  • Inkludert Coquimbo og bytur i La Serena
  Dag 2
  La Serena, Chile

  Vakre La Serana, Chile

 • Dag 3
  Til sjøs

  En dag til sjøs

  Lad opp krefter og lær om bord

  Nyt fred og ro denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller over i Explorer Lounge & Bar.

  Gjennom hele reisen holder ekspedisjonsteamet foredrag i Vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. De dekker emner om perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og mye mer. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som følger skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Dag 3
  Til sjøs

  En dag til sjøs

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

  Lær historien til UNESCO-listede Humberstone

  Ditt søramerikanske ekspedisjonscruise kommer i havn i pulserende Iquique, byen der palmetrær følger langs byens gater på hver side av veien.

  Du kan besøke den forlatte salpetergruvebyen Humberstone i Atacamaørkenen, et UNESCO-område med historie du bokstavelig talt kan gå gjennom.

  Tilbake i Iquique, ta turen til strandpromenaden langs Playa Cavancha. Gled deg over synet av byens silhouette på den ene siden av stranden og surfere som bryter bølger på den andre. I gaten Baquedano er det mange eksempler på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, mens sentralt i gamlebyen av Plaza Arturo Prat kan du nyte synet av historiske monumenter, blant annet Astoreca palass og Torre del Reloj.

  • Inkludert Kystvandring Atacama
  Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

 • Dag 5
  Arica, Chile

  Solrike Arica

  Gled deg over Aricas historie og prøv den lokal maten

  Arica har et konstant ørkenklima og er én av de tørreste byene i verden, noe som er uvanlig for et sted ved sjøen. Ikke rart at byen er populær blant solbadere og surfere.

  I de livlige gatene Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan du prøve lokale godbiter og utforske El Agro-markedet. Ta en 15-minutters gåtur opp den utrolige El Morro-klippen for å få strålende utsikt, eller besøk San Marcos-katedralen, designet av Gustave Eiffel.

  Du kan se mumier og lære om Chinchorro-kulturen på det arkeologiske museet, strekke på beina på en tur langs Playa Corazones, eller mens vi utforsker grottene i Anzota.

  Dag 5
  Arica, Chile

  Solrike Arica

 • Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

  Følg Humboldtstrømmen

  På seilturen videre nordover mot Peru går ferden gjennom Humboldtstrømmen. Kaldtvannsklimaet her skaper forhold som opprettholder en utrolig overflod av sjøliv, som store stimer av ansjos, makrell og sardiner. Fra ekspedisjonsteamet får du høre mer om Humboldtstrømmens betydning for det marine økosystemet.

  Du får mye fritid mens vi tilbringer dagen til sjøs. Du kan slappe av i et boblebad eller i badstuen, trene i treningsstudioet og nyte den fantastiske utsikten og den stimulerende brisen ute på dekk.

  Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

  Oppdag ekstraordinært dyreliv og historiske mysterier

  Blant Perus mest interessante attraksjoner, finner du Nazcalinjene og Ballestasøyene, og begge er tilgjengelige fra Paracas.

  Byen er kjent som El Chaco, og har en rekke restauranter langs hovedkysten hvor du kan nyte tradisjonell jalea-stekt sjømat med salsa-criolla og yuca-rot. Like utenfor kysten ligger Ballestasøyene som er rike på dyreliv. Se etter humboldtpingviner, skilpadder, pelikaner, sjøløver, incaterner og knølhvaler på dagens båttur mens du seiler rundt øyene.

  Ellers kan du utforske Paracas National Reserve, med sine overjordiske gule sanddyner og røde strender, eller fly over de mystiske Nazcalinjene som er risset inn i den peruanske kystørkenen – en opplevelse som står på ønskelisten til mange.

  Dag 7
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

 • Dag 8
  Callao i Peru

  From Callao til Cusco

  Innover mot Cusco og den hellige dalen

  Etter en ukes seiling langs stillehavskysten ankommer vi Callao rundt kl. 12.00. Her tar vi farvel med ekspedisjonsskipet og legger ut på den neste spennende etappen av det søramerikanske eventyret.

  Fra Lima flyr vi til vakre Cusco, inkaenes gamle hovedstad, som ligger 3399 meter over havet. Mens du er i den såkalte keiserbyen, vil du kunne se noen av de mest historiske monumentene, som Santa Domingo-kirken og Sacsayhuamán-festningen. Ta en nærmere titt på den kjente 12-vinklede steinen like ved bytorget.

  Dagen din avsluttes med en overnatting i Cusco, der du kan innta en deilig middag og sove godt før vi drar til Machu Picchu dagen etter.

  Dag 8
  Callao i Peru

  From Callao til Cusco

 • Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu

  Oppdag inkaenes tapte by

  Du starter dagen med transport til Ollantaytambo i den hellige dalen. Så går du om bord på det luksuriøse Hiram Bingham-toget til Machu Picchu, og kan innta en herlig brunsj mens det fantastiske Andeslandskapet ruller forbi.

  Man antar Machu Picchu ble bygget rundt 1450, og det ble forlatt under den spanske erobringen. Det var skjult av jungelen i århundrer, men ble gjenoppdaget i 1911. Inkaene etterlot seg ikke noe skriftlig materiale, så mystikk omgir denne praktfulle festningen. Gå på stiene rundt ruinene, beundre det presisjonsbygde Inca-murverket, og kanskje støter du på noen av de koselige lamaene.

  Etter dagens eventyr kan du dra tilbake til Cusco for nok en avslappende overnatting.

  Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu

 • Dag 10
  Altiplanostien  

  Altiplanostien  

  Kryssing av det flotte Andesplatået

  Det blir en uforglemmelig tur med buss over Andesfjellenes nordlige høyslette, eller Altiplano som det er kjent som.

  Altiplano er et av verdens største høyplatåer og ligger på over 3658 meter over havet. Den enorme sletten strekker seg helt inn i Bolivia, Nord-Peru og Sør-Chile. I løpet av denne hele dagen med eventyr drar vi gjennom et fantastisk landskap, og du blir garantert imponert over de enorme Andesfjellene. I dette helt spesielle landskapet er det mange fine fotomuligheter, og du får også glede deg over en pikniklunsj underveis.

  På slutten av reisen kan du hvile og gjøre deg klar til Titicacasjøen med en komfortabel overnatting i Puno.

  Dag 10
  Altiplanostien  

  Altiplanostien  

 • Dag 11
  Titicacasjøen

  Uro, folket fra Titicacasjøen

  Se de kunstige øyene som flyter på Sør-Amerikas største innsjø

  Du kommer til å bli overrasket over hvor nydelig Titicacasjøen er. Vi besøker bygdesamfunnet i Llachón, som har spektakulær utsikt over innsjøen. Den inkluderte aktiviteten er en guidet kajakktur på det fredelige, dypblå vannet. Vi holder også en guidet tur før du får bli med en lokal familie på en typisk lunsj.

  Så drar vi på en båttur for å komme oss ut til Uro-folket på de flytende øyene, der vannet reflekterer solen på veien. Disse øyene er som fra en annen verden, vevd ut av sivet som gror i innsjøen.

  På slutten av dagen kan du slappe av og fra hotellet ditt i Puno kan du tenke tilbake på reisen din.

  Dag 11
  Titicacasjøen

  Uro, folket fra Titicacasjøen

 • Dag 12
  Sillustani-gravene

  Sillustani-gravene

  Besøk Sillustanis gravsteder og fly til Lima

  Før du drar til flyplassen for å ta flyet ditt til Lima, er det tid til å stoppe ved Sillustani-gravene, et gravsted før Inkatiden, som er omgitt av Umayosjøen.

  Gravene, eller chullaer, er tårnlignende strukturer konstruert over bakken av urfolket kjent som colla. Noen er så høye som 12 meter og store nok til å huse hele familier. Nyt en pikniklunsj ved bredden av innsjøen på dette fredelige og gåtefulle stedet.

  Etter å ha utforsket dette arkeologiske underverket, drar vi til den lokale flyplassen for flyturen til Lima. Når vi ankommer Lima, treffer du den lokale guiden som ordner transport til hotellet ditt, og du kan så nyte kvelden i ro og mak.

  Dag 12
  Sillustani-gravene

  Sillustani-gravene

 • Dag 13
  Lima

  Limas skatter fra UNESCOs liste

  Ekspedisjonen ender ut i Perus historiske hovedstad

  Ekspedisjonen til lands og til vanns rundes av i Lima, en gang kjent som Kongenes by. Det er vel verdt å bruke en dag eller to til å utforske denne spennende byen.

  Gamlebyen i Lima er på UNESCOs verdensarvliste. Her møter du et vell av arkitektur fra den spanske kolonitiden, fra kirker og klostre til elegante herskapshus. Du får også se Limas arv fra inkariket i ruinene av de seremonielle pyramidene, Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kjent som mathovedstaden i Sør-Amerika, og du kan velge fra gourmetrestauranter til spennende gatemat. Vi anbefaler å prøve Perus nasjonalrett ceviche, som er fisk marinert med limejuice, løk og chili. Det er en perfekt måte å avslutte eventyret på.

  Dag 13
  Lima

  Limas skatter fra UNESCOs liste

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
29.

Hva er inkludert

Landprogram: Peru/Machu Picchu og Titicacasjøen (etter cruiset)

 • To netter på hotell i Cusco og to netter på hotell i Puno, inkludert halvpensjon
 • En natt på hotell i Lima, inkludert frokost
 • Lunsj på dag 8, 9 og 11 Pikniklunsj på dag 10 og 12.
 • Fly på økonomiklasse fra Lima til Cusco og Juliaca til Lima
 • All transport, utflukter og togturer som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsavgifter i henhold til programmet

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsfasiliteter
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Landprogrammet i Peru foregår i store høyder. Titicacasjøen er 381 meter over havet, mens Cusco by ligger omtrent 3399 meter over havet og krever gjerne et visst nivå av fysisk form. Rekkefølgen på stedene vi besøker kan variere.

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: