Sør-Amerika – Skatter langs Stillehavskysten

Sør-Amerika – Skatter langs Stillehavskysten

Sør-Amerika – Skatter langs Stillehavskysten

Sør-Amerika – Skatter langs Stillehavskysten

Reiseinformasjon 15 dager MS Fram , MS Roald Amundsen
Avganger
6. oktober 2024
7. oktober 2024
Pris fra kr 49 900
kr 37 425
Frokost, lunsj og middag inkludert

Et 15-dagers ekspedisjonscruise gjennom Panamakanalen og nedover Stillehavet i kysten av Sør-Amerika, fra Colón til Valparaíso

Oppdagelsesreise i Sør-Amerika

Vi seiler gjennom den legendariske Panamakanalen på vei til et Stillehavseventyr. Fra jungelen i Mellom-Amerika og hele veien til Chiles ørkener får du oppleve et stort spekter av kulturer, farger og kuriositeter, når vi tar deg med til noen av de største høydepunktene i Latin-Amerika.

Fra det historiske til moderne

Bli fylt av forundring når du flyr over de gåtefulle Nazcalinjene, oppdager skjult inkahistorie og utforsker den kunstneriske byen Chan Chan bygd med gjørme. Bli med på et eventyr som skaper minner for livet. Smak den fantastiske maten i Lima, se etter pingviner på Ballestasøyene, og nyt Chiles kulturliv i fargerike Valparaso.

Sør-Amerika – Skatter langs Stillehavskysten Sør-Amerika – Skatter langs Stillehavskysten
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón

  Gjør deg klar for å starte eventyret ditt

  Det søramerikanske ekspedisjonscruiset begynner i Colón, som ligger ved inngangen til Panamakanalen ved Atlanterhavskysten. Det er en travel kosmopolitisk by med varme kilder, dyktige håndverkere og fantastisk lokal kokkekunst.

  Hvis du vil utforske mer av Panama, kan du bli med på et av våre valgfrie forhåndsprogrammer.

  Uansett hvordan du velger å bruke tiden din i Panama, står ekspedisjonsskipet ditt, MS Fram, klart for deg i havnen. Når du har gått om bord, kan du finne deg tilrette i lugaren din, utforske skipet og møte ekspedisjonsteamet ditt.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Gjennom Panamakanalen

  Opplev et av verdens største underverker innen ingeniørkunst

  Tidlig om morgenen seiler vi inn i Panamakanalen, et komplekst nettverk av enorme, geniale sluser som strekker seg 80 km gjennom naturlige og menneskeskapte skipsleier. Hvis været tillater det, kommer ekspedisjonsteamet til å invitere deg ut på dekk og fortelle historien om dette ambisiøse prosjektet.

  Halvveis ut kanalen kommer vi inn i Gatun Lake-delen, som er en av verdens største kunstige innsjøer, omgitt av frodig regnskog. Hold utkikk etter krokodiller, alligatorer, aper og til og med dovendyr.

  Etter rundt tolv timer kommer vi ut i Stillehavet, etter å ha seilt fra et stort hav til et annet.

  Dag 2
  Panamakanalen

  Gjennom Panamakanalen

 • Dag 3
  Til sjøs

  På vei til Ecuador

  Nyt en ny dag til sjøs

  Når vi seiler mot Ecuador, kan du brukte tiden til å slappe av og gjøre deg bedre kjent med skipet. Gå ut på dekk og se etter dyreliv – hvaler kan ofte sees i disse farvannene. Ta en tur til Vitenskapssenteret og tilbring tid med ekspedisjonsteamet ditt, som holder interessante foredrag om en rekke emner.

  Mens du er der, kan du lære om vitenskapsprogrammene vi er med på. Eller hvis du bare vil slappe av og nyte reisen, kan du legge deg ned i et boblebad, eller slå deg til ro i Explorer Lounge & Bar og se verden passere forbi. Senere kan du avslutte dagen med stjernekikking fra dekk.

  Dag 3
  Til sjøs

  På vei til Ecuador

 • Dag 4
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi

  Utforsk fødestedet til Panama-hattene … i Ecuador

  Det er ikke hver dag du får muligheten til å be om Neptuns velsignelse. Det gjør vi i en tradisjonell og litt artig seremoni når vi krysser ekvator tidlig om morgenen.

  Senere legger vi til kai ved havnen i Manta, og setter fot på søramerikansk jord i byen Montecristi. Byen er kjent for sitt håndverk, og her kan du kjøpe en stilig og ekte Panama-hatt – fagmessig håndvevd med bladene fra jipijapa-treet.

  Ta en runde rundt i denne stilige byen og beundre på den imponerende, hvite kirken, eller se fargerik gatekunst og veggmalerier. Når vi kommer tilbake til Manta, skal vi besøke det arkeologiske museet.

  • Inkludert Høydepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 4
  Manta, Ecuador

  Laget i Montecristi

 • Dag 5
  Puerto Bolívar i Ecuador

  Travle Puerto Bolívar

  Utforsk en travel havn med sjarmerende atmosfære

  Vi har en produktiv dag foran oss der vi skal utforske Puerto Bolívar, en havn i byen Machala som eksporterer kaffe, kakao, reker og tonnevis av bananer. Puerto Bolívar leverer mer av Ecuadors «grønne gull» enn noe annet sted i landet, og kalles derfor «verdens bananhovedstad».

  Den lille kystbyen Machala er akkurat så sjarmerende som du kan forvente, med hyggelige lokale innbyggere, koselige torg og fantastiske monumenter. Smak deilig, fersk sjømat på havnerestaurantene og nyt utsikten over mangrovesumpene på Isla Jambeli. Utforsk så de lokale markedene, torgene og Casa de la Cultura-museet til fots.

  • Inkludert Bytur i Machala
  Dag 5
  Puerto Bolívar i Ecuador

  Travle Puerto Bolívar

 • Dag 6
  Til sjøs

  Fritid og læring

  Avslapping, forskning eller litt av begge deler

  Seilingen langs stillehavskysten fortsetter mot Peru. Mens vi seiler kan du nyte naturen på dekk, spise deilig mat eller ta i bruk fasilitetene om bord.

  Ekspedisjonsteamet fortsetter leksjonene sine i Vitenskapssenteret, og deler innsikt om en rekke emner. Du kan blant annet lære om urfolkssamfunn og kulturer, lokal geologi og førcolumbiansk historie.

  Ute på dekk hjelper de deg med å identifisere sjøfuglene som liker å følge skipet vårt, så vel som annet dyreliv. Fotografen om bord er der for å gi deg tips.

  Dag 6
  Til sjøs

  Fritid og læring

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Salaverry, Peru

  Oppdag Trujillos historiske kongedømmer

  Salaverry er porten til Perus tredje største by, Trujillo, og noen fascinerende arkeologiske steder. I fargerike Trujillo kan du se en barokk-katedral, kolonikirker og nyklassisistiske herskapshus, samt et av de lengste mosaikkveggmaleriene i verden.

  I nærheten ligger de enorme historiske ruinene av Chimú-byen Chan Chan som dateres tilbake til minst 900 e.Kr. På den andre siden av Trujillo finner du de mystiske Mochican-pyramidene av solen og månen som er enda eldre.

  Når vi vender tilbake til skipet, blir det en fremføring av tradisjonelle peruanske danser.

  • Inkludert Marinera-danseshow om bord
  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Salaverry, Peru

 • Dag 8
  Lima i Peru

  Historiske og moderne Lima

  Utforsk Perus historiske hovedstad

  Gamlebyen i Lima er på UNESCOs verdensarvliste. Det er en juvel innen arkitektur fra den spansk kolonitiden, med kirker og klostre til elegante herskapshus. Går du lenger tilbake i tid, kan du lære mer om byens arv fra før spanjolene kom hit, ved ruinene av pyramiden Huaca Pucllana.

  Lima er kjent som mathovedstaden i Sør-Amerika, og har alt fra gourmetrestauranter til gatemat, og alt bør sjekkes ut! Vi anbefaler å prøve Perus nasjonalrett ceviche, som er fisk marinert med limejuice, løk og chili.

  • Inkludert Panoramatur i Lima
  Dag 8
  Lima i Peru

  Historiske og moderne Lima

 • Dag 9
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

  Oppdag ekstraordinært dyreliv og historiske mysterier

  Blant Perus mest interessante attraksjoner, finner du Nazcalinjene og Ballestasøyene, og begge er tilgjengelige fra Paracas.

  Byen er kjent som El Chaco, og har en rekke restauranter langs hovedkysten hvor du kan nyte tradisjonell jalea-stekt sjømat med salsa-criolla og yuca-rot. Like utenfor kysten ligger Ballestasøyene som er rike på dyreliv. Hold øye med humboldtpingviner, skilpadder, pelikaner, sjøløver, incaterner og knølhvaler mens du cruiser rundt øyene på dagens båttur.

  Ellers kan du utforske Paracas National Reserve, med sine overjordiske gule sanddyner og røde strender, eller fly over de mystiske Nazcalinjene som er risset inn i den peruanske kystørkenen – en opplevelse som står på ønskelisten til mange.

  Dag 9
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

 • Dag 10
  Til sjøs

  Klar himmel og kjølig klima

  Rikt marint liv fra Humboldtstrømmen

  Mens vi seiler til Chile, seiler vi gjennom Humboldtstrømmen. Kaldtvannsklimaet her skaper forhold som opprettholder en utrolig overflod av sjøliv, som store stimer av ansjos, makrell og sardiner. Ekspedisjonsteamet ditt kan fortelle deg mer om Humboldtstrømmens betydning for det marine økosystemet.

  Besøk Vitenskapssenteret for å finne ut mer. Ekspedisjonsteamet kan fortelle deg mer om hvilken betydning og innvirkning den har hatt på det marine økosystemet.

  Du får også god tid til å slappe av i boblebadet, trene i treningsstudioet og nyte den fantastiske utsikten og den friske brisen på dekk.

  Dag 10
  Til sjøs

  Klar himmel og kjølig klima

 • Dag 11
  Arica, Chile

  Solrike Arica

  Strekk på beina i solfylte Arica

  Arica har et konstant ørkenklima og er én av de tørreste byene i verden, noe som er uvanlig for et sted ved sjøen. Ikke rart at byen er populær blant solbadere og surfere.

  I de livlige gatene Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan du prøve lokale godbiter og utforske El Agro-markedet. Ta en 15-minutters gåtur opp den utrolige El Morro-klippen for å få strålende utsikt, eller besøk San Marcos-katedralen, designet av Gustave Eiffel.

  Du kan se mumier og lære om Chinchorro-kulturen på det arkeologiske museet, strekke på beina på en tur langs Playa Corazones, eller utforske grottene i Anzota.

  Dag 11
  Arica, Chile

  Solrike Arica

 • Dag 12
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

  Lær historien til UNESCO-listede Humberstone

  Seilingen går videre til travle Iquique, en flat by med promenader og palmetrær.

  Besøk de forlatte salpetergruvebyene Santa Laura og UNESCO-listede Humberstone i Atacamaørkenen. Når vi kommer tilbake til Iquique kan du utforske den stilige byen ved havet til fots, eller bare sette deg på en stol i en kafé og nyte tilværelsen.

  Mens du er der kan du kjøpe en deilig kopp kaffe eller en tradisjonell mango sour og chumbeque, som er en populær regional søtsak. Eller besøk La Esmeralda, en korvett med fire master fra 1800-tallet som har historisk betydning.

  Dag 12
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

 • Dag 13
  Til sjøs

  Slapp av til sjøs

  Reflekter over eventyret ditt

  Ekspedisjonscruiset nedover Sør-Amerikas stillehavskyst fortsetter mot La Serena i Chile.

  På dette tidspunktet i reisen vil du ha blitt venner med de andre oppdagerne på skipet, og merker kanskje at dere har like interesser og lidenskap for naturen. Slå av en prat med dem i Explorer Lounge & Bar, og mimre om de beste delene av ekspedisjonen så langt.

  Selvfølgelig kommer ekspedisjonsteamet til å fortsette å holde innsiktsfulle foredrag i Vitenskapssenteret, og du kan fordype deg i bøkene i biblioteket om bord hvis du vil lære mer om et bestemt emne.

  Dag 13
  Til sjøs

  Slapp av til sjøs

 • Dag 14
  La Serena, Chile

  Fantastiske La Serena

  Utforsk «Kirkenes by» og Serenastranden

  Vi legger til kai ved havnen i Coquimbo, og tar turen til Chiles nest eldste by, La Serena.

  Her finner du vakre sandstrender som strekker seg langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Byen er full av klassisk arkitektur, og det er ca. 30 restaurerte steinkirker å kikke på. Du kan også besøke det arkeologiske museet for å se flotte gjenstander fra før kolonitiden.

  Ta en fin spasertur gjennom byens velstelte offentlige hager, som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón, eller kjøp håndverk på La Recova-markedet. I den diskrete gaten Patio Colonial nær Balmaceda finner du rolige kafeer og spisesteder. Før du går om bord på skipet, anbefaler vi at du setter av litt tid til å utforske Coquimbo.

  Dag 14
  La Serena, Chile

  Fantastiske La Serena

 • Dag 15
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle

  Avslutt reisen med stil i Valparaíso

  Ekspedisjonscruiset på den søramerikanske stillehavskysten avsluttes i Valparaíso. Denne UNESCO-listede byen, kjent som «Stillehavets juvel», er bygget i bratte åssider med utsikt over havet. Det er vel verdt å bruke tid på å utforske byen før du flyr hjem.

  Fylt med fascinerende inntrykk, er dette en fantastisk labyrint av svingete smug og barrierer, fargerike hus og mercados fullpakket med lokale råvarer. Du kan beundre alt sammen på en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción.

  Selv om cruiset ditt har kommet til slutten, kan du bli med på et valgfritt etterprogram.

  Dag 15
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
6.
7.

Hva er inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag med inkludert drikke* i restaurantene Aune (MS Fram og MS Roald Amundsen) og Fredheim (på MS Roald Amundsen)
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane (på MS Roald Amundsen)
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom (på MS Fram)
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord (kun på Roald Amundsen)

Skip

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: