Sanseinntrykk i Sør-Amerika: ekspedisjon fra Peru til Panama

Sanseinntrykk i Sør-Amerika: ekspedisjon fra Peru til Panama

Sanseinntrykk i Sør-Amerika: ekspedisjon fra Peru til Panama

Sanseinntrykk i Sør-Amerika: ekspedisjon fra Peru til Panama

Reiseinformasjon 14 dager MS Fram
Frokost, lunsj og middag inkludert

14-dagers ekspedisjon fra Lima til Colónmed Andesfjellenes høyslette, peruanske ørkener og de tropiske skoger i Ecuador og Colombia

Høydepunkter i Altiplano

Spaser rundt i Limas sentrum, et sted på UNESCOs verdensarvliste, og ta turen til Sillustanis gravsteder fra før inkatiden før du vender nesa mot den mektige Titicacainnsjøen, jordens største høytliggende innsjø. Videre går ferden så gjennom en uforglemmelig reise langs Altiplano til gåtefulle Machu Picchu og vakre Cusco.

Seil nordover langs Stillehavskysten

Du møter skipet i Lima og seiler opp langs Stillehavskysten mens du gjør deg kjent med oldtidens kongedømmer fra Trujillo, fargerike Puerto Bolívar og Mantas surfestrender på veien. Du opplever afrikansk-colombiansk kultur, full av liv i Bahía Solano før du setter kurs gjennom den legendariske Panamakanalen.

Sanseinntrykk i Sør-Amerika: ekspedisjon fra Peru til Panama Sanseinntrykk i Sør-Amerika: ekspedisjon fra Peru til Panama
 • Dag 1
  Lima i Peru

  Limas UNESCO-skatter  

  Start eventyret ditt i Lima, «Kongenes by»

  Lima byr på en salig blanding av kosmopolitisk spenning og historisk arv, så det er den perfekte byen for å starte eventyret ditt. Se fargerike veggmalerier, travle kafeer og museer for samtidskunst i det lyse, bohemske området, Barranco.

  Gamlebyen i Lima er på UNESCOs verdensarvliste. Det er en arkitektonisk juvel fra den spanske kolonitiden, opplev alt fra kirker og klostre til elegante herskapshus. Du får også se Limas arv fra inkariket i ruinene av de seremonielle pyramidene, Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kjent som mathovedstaden i Sør-Amerika, og du kan velge fra gourmetrestauranter til spennende gatemat. Vi anbefaler å prøve Perus nasjonalrett ceviche, som er fisk marinert med limejuice, løk og chili.

  • Inkludert Panoramatur i Lima
  Dag 1
  Lima i Peru

  Limas UNESCO-skatter  

 • Dag 2
  Sillustani-gravene  

  Besøk Sillustanis gravsteder

  Fly til Juliaca og besøk Sillustani-gravene

  Dagen din starter med et fly til Juliaca. Når du ankommer, tar vi deg med til Sillustani-gravene, som er et gravsted før inkatiden som er omgitt av Lake Umayo, hvor du får være med på en guidet tur.

  Gravene eller chullaene er tårnlignende strukturer bygget over bakken av det gamle Colla-folket, noen så høye som 12 meter og store nok til å huse hele familier. Nyt en pikniklunsj ved bredden av innsjøen på dette fredelige og gåtefulle stedet.

  Når dette arkeologiske vidunderet er godt befart, er neste stopp hotellet i Puno ved bredden av Titicacasjøen. Her sjekker du inn for de to neste nettene.

  Dag 2
  Sillustani-gravene  

  Besøk Sillustanis gravsteder

 • Dag 3
  Titicacasjøen

  Uro-folket på Titicacasjøen

  Se de kunstige øyene som flyter på Sør-Amerikas største innsjø

  Du kommer til å bli overrasket over hvor nydelig Titicacasjøen er. Vi besøker bygdesamfunnet i Llachón, som har spektakulær utsikt over innsjøen. Du får glede deg over en guidet kajakktur ut på det rolige og dypblå vannet. Vi arrangerer også en guidet tur før du får være med en lokal familie på en typisk lunsj.

  Så drar vi på en båttur for å komme oss ut til Uro-folket på de flytende øyene, der vannet reflekterer solen på veien. Disse øyene er som fra en annen verden, vevd ut av sivet som gror i innsjøen.

  På slutten av dagen kan du slappe av og fra hotellet ditt i Puno kan du tenke tilbake på reisen din.

  Dag 3
  Titicacasjøen

  Uro-folket på Titicacasjøen

 • Dag 4
  Altiplanostien

  Altiplanostien

  Kryssing av det flotte Andesplatået

  Det blir en uforglemmelig tur med buss over Andesfjellenes nordlige slette, eller Altiplano som det er kjent som.

  Altiplano er et av verdens største høyplatåer og ligger på over 3658 meter over havet. Den enorme sletten strekker seg helt inn i Bolivia, Nord-Peru og Sør-Chile. I løpet av denne hele dagen med eventyr drar vi gjennom et fantastisk landskap, og du blir garantert imponert over de enorme Andesfjellene.

  Se etter de kjente Pucara-oksene, der de stikker ut fra hustakene, og hygg deg med lunsj ved Tinajanis eldgamle fjellformasjoner. Hold utkikk etter ville lamaer og alpakkaer langs fjellovergangen i La Raya og nyt synet av det arkeologiske komplekset Raqch’i fra 1400-tallet.

  Reisen din avsluttes med en komfortabel overnatting i Cusco.

  Dag 4
  Altiplanostien

  Altiplanostien

 • Dag 5
  Machu Picchu 

  Mystiske Machu Picchu 

  Utforsk Inkaenes tapte by

  Du starter dagen med transport til Ollantaytambo i den hellige dalen. Så går du om bord på det luksuriøse Hiram Bingham-toget til Machu Picchu, og kan innta en herlig brunsj mens det fantastiske Andeslandskapet ruller forbi.

  Man antar Machu Picchu ble bygget rundt 1450, og det ble forlatt under den spanske erobringen. Det var skjult av jungelen i århundrer, men ble gjenoppdaget i 1911. Inkaene etterlot seg ikke noe skriftlig materiale, så mystikk omgir denne praktfulle festningen. Gå på stiene rundt ruinene, beundre det presisjonsbygde Inca-murverket, og kanskje støter du på noen av de koselige lamaene.

  Etter dagens eventyr kan du dra tilbake til Cusco for nok en avslappende overnatting.

  Dag 5
  Machu Picchu 

  Mystiske Machu Picchu 

 • Dag 6
  Cusco

  Den kongelige byen Cusco

  Utforsk sentrum av Inkariket

  Før du setter deg på flyet til Lima får du en guidet tur i Cusco, den såkalte Keiserbyen og arkeologisk hovedstad i Sør-Amerika.

  Gled deg over synet av noen av de beste eksemplene på historisk arkitektur etter inkariket, blant annet Santo Domingo kirke, oppført på inkatempelet Koricancha, og Sacsayhuamnás festning, en seremoniell bygning fra 1400-tallet med panoramautsikt over byen. Av andre høydepunkter er det et besøk til Museo Sulca Textiles Museum og et innlagt stopp ved det store torget for å beundre den fantastiske katedralen som dateres tilbake til spansk kolonitid.

  Du vil deretter overføre til flyplassen og fly til Lima for å møte skipet ditt og begynne ditt ekspedisjonscruise.

  Dag 6
  Cusco

  Den kongelige byen Cusco

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Trujillo og Chan Chan

  Oppdag Trujillos historiske kongedømmer

  Salaverry er porten til Perus tredje største by og rommer flere veldig interessante arkeologiske felt. I fargerike Trujillo kan du se en barokk-katedral, kolonikirker og nyklassisistiske herskapshus, samt et av de lengste mosaikkveggmaleriene i verden.

  I nærheten ligger de enorme historiske ruinene av Chimú, byen for Chan Chan som dateres tilbake til minst år 900. På den andre siden av Trujillo finner du de mystiske Mochican-pyramidene av solen og månen som er enda eldre.

  Når vi vender tilbake til skipet, får du glede deg over en fremføring av tradisjonelle peruanske danser.

  • Inkludert Marinera-danseshow om bord
  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Trujillo og Chan Chan

 • Dag 8
  Til sjøs

  Vitenskap og fritid

  Avslapping, forskning eller litt av begge deler

  Seilingen langs stillehavskysten fortsetter mot Ecuador. Nyt utsikten av landskapet fra dekk, les en bok ved et vindu eller nyt fasilitetene om bord.

  Ekspedisjonsteamet fortsetter med foredrag på vitenskapssenteret, og deler innsikt om temaer som urfolks samfunn og kulturer, lokal geografi og historien før Colombus.

  Tilbake på dekk hjelper de deg med å identifisere sjøfuglene som gjerne følger skipet. Fotografen vår om bord er også for hånden med tips til hvordan du knipser fugler som flyr og andre høydepunkter fra ekspedisjonen.

  Dag 8
  Til sjøs

  Vitenskap og fritid

 • Dag 9
  Travle Puerto Bolívar

  En travel havn med sjarmerende atmosfære

  En travel havn med sjarmerende atmosfære

  Vi har en produktiv dag foran oss der vi skal utforske Puerto Bolívar, en havn i byen Machala som eksporterer kaffe, kakao, reker og tonnevis av bananer. Puerto Bolívar leverer mer av Ecuadors «grønne gull» enn noe annet sted i landet, og kalles derfor «verdens bananhovedstad».

  Den lille kystbyen Machala er akkurat så sjarmerende som du kan forvente, med hyggelige lokale innbyggere, koselige torg og fantastiske monumenter. Få smaken av fersk sjømat på restaurantene i havnen og ta inn utsikten over mangrovesumpene på Isla Jambeli. Utforsk så de lokale markedene, torgene og Casa de la Cultura-museet til fots.

  • Inkludert Bytur i Machala
  Dag 9
  Travle Puerto Bolívar

  En travel havn med sjarmerende atmosfære

 • Dag 10
  Manta

  Laget i Montecristi

  Utforsk fødestedet til Panama-hattene … i Ecuador

  Vi legger til i havn ved Manta og besøker Montecristi by. Byen er kjent for sitt håndverk, og her kan du kjøpe en stilig og ekte Panama-hatt – fagmessig håndvevd med bladene fra jipijapa-treet.

  Ta en runde rundt i denne stilige byen og beundre på den imponerende, hvite kirken, eller se fargerik gatekunst og veggmalerier. Når vi kommer tilbake til Manta, skal vi besøke det arkeologiske museet.

  • Inkludert Høydepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 10
  Manta

  Laget i Montecristi

 • Dag 11
  Slapp av til sjøs

  Slapp av til sjøs

  Fred og ro til havs

  Det er ikke hver dag du får muligheten til å be om Neptuns velsignelse. Det gjør vi i en tradisjonell og litt artig seremoni når vi krysser ekvator tidlig om morgenen.

  Dagen din med seiling til Colombia kan fylles med eventyr om bord. Gå ut på dekk og se etter dyreliv – hvaler kan ofte sees i disse farvannene. Ekspedisjonsteamet ditt holder til i Vitenskapssenteret.

  Mens du er der, kan du lære om vitenskapsprogrammene vi er med på. Eller hvis du bare vil slappe av og nyte reisen, kan du legge deg ned i et boblebad, eller slå deg til ro i Explorer Lounge & Bar og se verden passere forbi. Senere kan du avslutte dagen med stjernekikking fra dekk.

  Dag 11
  Slapp av til sjøs

  Slapp av til sjøs

 • Bahia Solano i Colombia

  Afro-colombiansk kultur

  Musikk, dans og regnskogsturer i Bahía Solano

  Dagen din i Bahía Solano begynner med en byvandring arrangert av det lokale afro-colombianske samfunnet.

  Du blir møtt av studenter som synger en tradisjonell sang og senere blir det en fremføring av den unike afro-colombianske musikken og dansen deres. I mellomtiden forteller de deg om byen og kulturen deres.

  Hvorfor ikke gå gjennom tropisk regnskog ved den botaniske hagen. Ved dette store reservatet på 170 mål, kan du være med på en guidet tur der du får lære om den lokale floraen og faunaen, samt viktige bevaringsprosjekter for å beskytte den.

  • Inkludert Byvandring Bahia Solano
  Bahia Solano i Colombia

  Afro-colombiansk kultur

 • Dag 13
  Panamakanalen

  Gjennom Panamakanalen

  Opplev et av verdens største underverker innen ingeniørkunst

  Tidlig om morgenen seiler vi inn i Panamakanalen, et komplekst nettverk av enorme, geniale sluser som strekker seg 80 km gjennom naturlige og menneskeskapte skipsleier. Hvis været tillater det, kommer ekspedisjonsteamet til å invitere deg ut på dekk og fortelle historien om dette ambisiøse prosjektet.

  Halvveis ut kanalen kommer vi inn i Gatun Lake-delen, som er en av verdens største kunstige innsjøer, omgitt av frodig regnskog. Hold utkikk etter krokodiller, alligatorer, aper og til og med dovendyr.

  Etter rundt tolv timer kommer vi ut i Stillehavet, etter å ha seilt fra et stort hav til et annet.

  Dag 13
  Panamakanalen

  Gjennom Panamakanalen

 • Dag 14
  Colón, Panama

  Ilandstigning i Colón

  Byens skinnende lys mot frodig regnskog

  Det søramerikanske ekspedisjonscruiset avsluttes i Colón, som ligger ved inngangen til Panamakanalen ved Atlanterhavskysten. Det er en travel kosmopolitisk by med varme kilder, dyktige håndverkere og fantastisk lokal kokkekunst.

  Selv om cruiset ditt har kommet til slutten, kan du bli med på et valgfritt etterprogram.

  Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise, og ser frem til å se deg på neste eventyr.

  Dag 14
  Colón, Panama

  Ilandstigning i Colón

Avganger

Hva er inkludert

Landprogram: Titicacasjøen og Machu Picchu / Peru (før cruiset)

 • En natt på hotell i Lima, inkludert frokost
 • To netter på hotell i Puno og to netter på hotell i Cusco, inkludert halvpensjon
 • Pikniklunsj på dag 2 og 4, og fastsatt lunsj på dag 3, 5 og 6.
 • Fly på økonomiklasse fra Lima til Juliaca og Cusco til Lima
 • All transport, utflukter og togturer som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsgebyr som oppført i programmet.

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Landprogrammet i Peru foregår i store høyder. Titicacasjøen høyde er ca. 381 meter og byen Cusco ligger på ca. 3399 meter. Det er derfor nødvendig med et visst nivå av fysisk form. Rekkefølgen på stedene vi besøker kan variere.

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: