Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Reiseinformasjon 31 dager MS Fram
Avgang
11. august 2024
Frokost, lunsj og middag inkludert

31-dagers ekspedisjonscruise fra Island til fjordene på Grønland og Nordvestpassasjen i Canada i 2024/2025

Grønlands fjerne østkyst

Østkysten av Grønland er en stor og sjeldent besøkt villmark som kun er tilgjengelig med skip noen få måneder i året. Fra Reykjavik legger vi ut på en seiling til Scoresbysundet – et enormt system av fjorder og isbreer som dekker over 60 000 kvadratkilometer. Nyt naturen og stillheten mens du speider etter seler, hvaler og fugler som Grønlands jaktfalk.

Vi følger en legendarisk rute

Etter å ha kommet tilbake til Reykjavik, seiler vi videre til Prins Christians sund og utforsker fjordene og bosettingene på Grønlands vestkyst, blant annet Illusatfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi seiler til skipsleiene ved Davisstredet og Baffinbukta. Og akkurat som de gamle polfarerne prøver vi å navigere oss gjennom kanalene i Nordvestpassasjen til Cambridgebukta. Eventyret kommer til veis ende i Edmonton.

Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene Island, Grønland og Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Kosmopolitiske Reykjavik

  11. august 2024

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Ekspedisjonscruiset til Grønland og Nordvestpassasjen starter i Reykjavik, Islands kosmopolitiske hovedstad.

  Reykjavik er full av kunst, kultur og historie, og det er mye å oppleve her, uansett om du velger å gjøre det før eller etter cruiset.

  Ta deg en spasertur langs Laugavegur med flotte spesialforretninger og utendørsbutikker, dra til vakre Hallgrimskirkja eller Reykjavík kunstmuseum. Eller hvorfor ikke bli med på ett av de valgfrie førprogrammene våre?

  MS Fram venter på deg i havnen i Reykjavik. Finn lugaren din, møt ekspedisjonsteamet og utforsk skipet. Nå er eventyret i gang.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2
  Til sjøs

  Til sjøs

  12. august 2024

  Vi krysser Danmarkstredet

  Vi seiler til Grønland over Danmarkstredet.

  Ekspedisjonsteamet ditt vil forklare protokollene for å besøke dyrelivshabitater og hvordan vi samhandler respektfullt med de arktiske urbefolkningssamfunnene.

  I Vitenskapssenteret kan du lære mer om Grønlands geologi, eller bli med i ett av forskningsprogrammene våre. Hvorfor ikke dra på treningssenteret eller slappe av i panoramabadstuen, før du nyter et lekkert måltid i én av restaurantene våre om bord?

  Dag 2
  Til sjøs

  Til sjøs

 • Dag 3-11
  Scoresbysund fjordsystem

  Scoresbysundets fjordsystem

  13. august 2024 - 21. august 2024

  Verdens største fjordsystem

  Du vil tilbringe de neste ni dagene med å utforske den enorme villmarken i Scoresbysundet, verdens største fjortsystem.

  Mens vi seiler fredelig mot et bakteppe av tårnende fjell, blå isfjell og speilblankt vann, skal vi se etter dyreliv som hvaler og grønlandske jaktfalker. Vi skal gjøre det meste ut av forholdene, og legger opp til så mange landinger, naturvandringer, kajakkturer og dyrelivsobservasjoner som mulig.

  Du får besøke Ittoqqortoormiit – det mest avsidesliggende bebodde samfunnet på den vestlige halvkule. Og hvis forholdene tillater det, skal vi seile mot den alltid skiftende østlige iskanten av Grønlandshavet for å speide etter dyreliv.

  Hvis du ønsker kan du delta i forskningsprogrammer som bidrar til å bevare regionen for fremtidige generasjoner.

  Dag 3-11
  Scoresbysund fjordsystem

  Scoresbysundets fjordsystem

 • Dag 4
  Danmarkstredet

  Slapp av til sjøs

  14. august 2024

  Vi seiler tilbake til Island

  Etter å ha utforsket den vakre naturen på Grønland, setter vi kurs tilbake til Island. Tilbring dagene til sjøs med å oppsummere alle opplevelsene sammen med nye venner, drive forskning i Vitenskapssenteret, lytte til et foredrag eller to, eller bare slappe av på dekk. Se etter sjøfugler som følger skipet vårt. Kanskje du også får øye på en hval?

  Når du tenker tilbake på første etappe av ekspedisjonscruiset, fra den sårbare økologien i fjordsystemene til den vakre og nesten utenomjordiske havisen, er det liten tvil om at Grønlands vakre østkyst har satt sine spor.

  Dag 4
  Danmarkstredet

  Slapp av til sjøs

 • Dag 13
  Reykjavik

  Ta en pause i Reykjavik

  23. august 2024

  Unn deg en utendørs spaopplevelse i Den blå lagune

  Når vi er tilbake i Reykjavik, får du en ny mulighet til å utforske det du ikke rakk før ekspedisjonen startet. I denne kunst- og kulturbyen er det flere gallerier og museer å besøke. Hvis du heller ønsker å slappe av, kan du besøke Den blå lagune.

  Unn deg en uforglemmelig utendørs spaopplevelse mens du slapper av i de varme kildene. Det velkjente lyseblå vannet er et resultat av silikaen og mineralene i det vulkanske landskapet rundt deg. Nyt det varme vannet, ta deg en drink og slå av en prat med de lokale innbyggerne og medreisende. Den neste etappen av eventyret er snart i gang, der du skal oppleve den fantastiske vestkysten av Grønland og Nordvestpassasjen.

  Dag 13
  Reykjavik

  Ta en pause i Reykjavik

 • Dag 14-15
  Til sjøs

  Gjennom Danmarkstredet på nytt

  24. august 2024 - 25. august 2024

  På vei mot Grønland og Nordvestpassasjen

  Vi seiler vestover mot Grønland gjennom Danmarkstredet – den samme ruten som Eirik Raude tok, som sies å være den første europeeren som slo seg til der.

  Gjør deg klar til å utforske vestkysten av Grønland. De fleste grønlenderne bor på vestlandet av øya. Gjør deg klar for å utforske noen av tettstedene og bosettingene som ligger spredd langs kysten, i tillegg til storslagne fjorder, isbreer og fjell.

  Dag 14-15
  Til sjøs

  Gjennom Danmarkstredet på nytt

 • Dag 16
  Prins Christian Sund-regionen

  Prins Christians sund

  26. august 2024

  Fantastisk panoramautsikt og rikt dyreliv

  Tekstbeskrivelse

  Vi har som mål å utforske de fantastiske havområdene i det nesten 100 kilometer lange Prins Christians sund i dag. Granittfjellene med de spisse toppene står i flott kontrast til de klare hvite isbreene. Se etter isfjell og fargerike hus i landsbyen Aappilattoq.

  Naturen er overveldende her. Hold utkikk etter ringsel og storkobbe som hviler seg på isen, og polarmåker og teister som svever over hodet på deg. Kanskje får du også se minke og knølhval.

  Hvis havisen hindrer oss i å dra inn i sundet, vil vi dra til de dramatiske klippene ved Kapp Farvel, Grønlands sydligste punkt.

  Dag 16
  Prins Christian Sund-regionen

  Prins Christians sund

 • Dag 17
  Kvanefjord

  Utforsk Kvanefjord

  27. august 2024

  Opplev de vakre isfjellene i fjordene på vestkysten

  Sermersooq betyr «sted med mye is», og det er når vi kommet hit, nærmere bestemt til Kvanefjord, at du får se de de vakre fjordene på vestkysten for første gang.

  Ha kameraet klart for å ta bilder av glitrende isfjell og breis i undertoner av krystallinsk blått. Disse isskulpturene er noen av naturens flotteste skaperverk.

  Det er ikke så mange som tar turen inn i denne avsidesliggende fjorden, noe som gjør det enda mer spesielt å tilbringe dagen med å utforske her. Ekspedisjonsteamet finner steder hvor vi kan gå i land og nyte det vakre landskapet på en naturvandring, eller vi kan dra ut i ekspedisjonsbåtene våre for å speide etter dyreliv.

  Dag 17
  Kvanefjord

  Utforsk Kvanefjord

 • Dag 18
  Nuuk, Grønland

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  28. august 2024

  Opplev gammel og ny grønlandsk kultur i Nuuk

  Etter flere dager med utforsking av avsidesliggende og varierte islandskap seiler vi inn til Nuuk, Grønlands fargerike hovedstad. Byen har en befolkning på 18 000, og her finner du en fantastisk blanding av gamle og nye bygninger.

  Sammenlign de gamle bygningene – som Hans Egede-huset og Nuuk-katedralen – med den ultramoderne arkitekturen til parlamentbygningen her på Grønland.

  Besøk nasjonalmuseet for å se de seks Qilakitsoq-mumiene, og få et fascinerende innblikk i livet her for 500 år siden. Eller bli med på en lang naturvandring gjennom Paradisdalen og rundt Mt. Lille Malene.

  Dag 18
  Nuuk, Grønland

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 19
  Sisimiut, Grønland

  Spektakulære Sisimiut

  29. august 2024

  Utforsk eldgamle tradisjoner på Grønland

  Vi kommer til Sisimiut, Grønlands andre by. Byen har en spektakulær beliggenhet, bare 40 kilometer inn i den nordlige polarsirkel. Dette området har en historie som strekker seg mer enn 4500 år tilbake i tid.

  Gamle tradisjoner lever fortsatt i beste velgående her, og du kan lære mer om de eldgamle Saqqaq-gjenstandene på det lokale museet.

  Hvis du ser etter en spesiell suvernir, kan du plukke med deg et skjerf, en lue eller vanter laget av qiviut. Det er den innerste ullen til en moskusokse, som sies å være 10 ganger varmere enn saueull. Eller hvorfor ikke utforske området til fots og strekk bena dine på en gåtur.

  Dag 19
  Sisimiut, Grønland

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 20
  Ilulissat, Grønland

  Besøk UNESCO-listede Ilulissat

  30. august 2024

  Byen der du både kan se og høre isen flyte

  Ekspedisjonscruiset vårt kommer til Diskobukta – et fristed for hvaler og seler. Du kan se frem til en unik opplevelse. Ilulissat ligger ved den praktfulle Ilulissatfjorden, som ligger på UNESCOs verdensarvliste. Mot et bakteppe av fargerike hus kommer forbipasserende isfjell i mange forskjellige størrelser og fasonger.

  La deg forbløffe av enorme isfjell i nyanser av hvitt, grått og blått som flyter forbi i det dypblå havet. Skipsfotografen kan hjelpe deg med å fange nyansene i disse naturskulpturene.

  Dag 20
  Ilulissat, Grønland

  Besøk UNESCO-listede Ilulissat

 • Dag 21-22
  Labradorsjøen

  Kryssing av Labradorsjøen

  31. august 2024 - 1. september 2024

  Se etter dyreliv og bli med på vitenskapsprogrammet

  Etter å ha forlatt Grønland, fortsetter ekspedisjonscruiset til Canada over Labradorsjøen. Vi seiler inn i Davisstredet, oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis som ledet ekspedisjoner her på 1500-tallet. Ekspedisjonsteamet fortsetter med forelesninger om bord, om emner som dyrelivet i Nord-Labrador, inuitkultur og historier om arktisk utforskning.

  Sundet er kjent for overflod av sel, hval og torsk. Hvorfor ikke delta i vitenskapsprogrammet vårt for å hjelpe med å fotografere og spore hvaler? Eller hva med å observere skyene for å hjelpe forskere med å studere klimaet, og dermed bidra til GLOBE-programmet.

  Dag 21-22
  Labradorsjøen

  Kryssing av Labradorsjøen

 • Dag 23-29
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

  2. september 2024 - 8. september 2024

  Vi krysser en historisk havkorridor gjennom Canadas arktiske øygruppe

  Som de modige oppdagelsesreisende som har seilt her før deg, har vi ikke en eksakt reiserute i forsøket på å seile det toppmoderne, isklasseskipet vårt fra Atlanterhavet til Stillehavet via denne berømte sjøveien. Mulige stoppesteder er Pond Inlet, Dundas Harbour, Fort Ross, Gjoa Haven og Cambridgebukta.

  Vi planlegger å ta deg i land på steder knyttet til tidlig utforskerhistorie, besøke inuittsamfunn og holde utkikk etter dyrelivet i Arktis, som isbjørner, narhvaler, seler og sjøfugler.

  Vi skal cruise mellom isflak i små ekspedisjonsbåter, og gå i land slik at du kan oppleve den uberørte villmarken på nært hold. Ekspedisjonsteamet tilpasser aktivitetene etter is- og værforholdene, slik at du skal få den beste mulige opplevelsen.

  Vi vil forsøke å nå Pond Inlet og inuitt-samfunnet i Mittimatalik på Baffinøya. På Devon Island – den største ubebodde øya i verden – skal vi besøke Dundas Harbour og lære om Thule-arven der. Kanskje blir det også et stopp på Beecheyøya, der vi vil vise respekt ved gravene til tre av medlemmene fra Franklin-ekspedisjonen.

  Vi vil fortsette vestover til Fort Ross, en tidligere handelspost i Hudson bay, før vi seiler til Gjoa Haven. Det var her Roald Amundsen lærte tips om polaroverlevelse fra Netsilik-inuittene. Hvis det er mulig å gå i land her, tar vi en spasertur for å lære mer om den historien.

  Dag 23-29
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

 • Dag 30
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Dyreliv i Cambridge Bay

  9. september 2024

  Dyreliv og konservering i denne fiskerike bukta

  Ekspedisjonscruiset vårt fortsetter inn i Cambridge Bay med sitt rike dyreliv, og her skal vi gå i land. Her kan du se arktisk røye, moskusokser og kariburein. Du ligger også Canadian High Arctic Research Station, et viktig senter for forskning på klimaendring.

  Cambridge Bay er hjemsted for bare 2000 innbyggere, og dette er et populært sted for fluefiskere som er ivrige etter å fange den gigantisk arktiske røyen eller kanadarøyen. Det lokale navnet «Iqaluktuuttiaq» betyr til og med ‘et godt fiskested’.

  Gå litt rundt og se deg om før vi tar kveldsflyet til Edmonton.

  Dag 30
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Dyreliv i Cambridge Bay

 • Dag 31
  Edmonton

  Utforsk Edmonton

  10. september 2024

  Opplev byen Edmonton før du flyr hjem, eller utvid oppholdet med de valgfrie etterprogrammene våre for å lære mer om byen og området rundt.

  Dag 31
  Edmonton

  Utforsk Edmonton

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
11.

Hva er inkludert

Flygninger

 • Flyreise på økonomiklasse fra Cambridge Bay til Edmonton etter ekspedisjonscruiset

Transport

 • Transport fra skipet til flyplassen i Cambridge Bay etter ekspedisjonscruiset.
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Edmonton etter ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Overnatting i Edmonton etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • *Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann
 • †Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Fotograferingstips og -teknikker for å fange opp landskap og dyreliv fra den profesjonelle fotografen vår om bord
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom.
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: