Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (sørgående)

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (sørgående)

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (sørgående)

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (sørgående)

Reiseinformasjon 16 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
12. oktober 2023
Pris fra kr 50 785
kr 30 471
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på denne sørgående ekspedisjonen til fem land i Latin-Amerika, fra Costa Rica til Chile, der vi oppdager vakre naturreservater og nyter deilige lokale delikatesser.

Skipene våre er mindre, og dette betyr at vi kan ta deg dit større skip ikke har tilgang. Slik kan vi tilby deg en spennende miks av steder å utforske, fra byer til fjerntliggende øyer. Av og til kan det hende vi må endre eller kansellere dagens plan på grunn av værforhold. Dette er imidlertid en del av det å være på et ekte eventyr i denne eksotiske regionen.

Paradiser i Costa Rica, Panama og Ecuador

Fra Puntarenas drar vi til Quepos og Golfito, to havner som gir adgang til Costa Ricas nærliggende nasjonalparker med vakre habitater og dyreliv som tukaner, iguaner, dovendyr, aper og ulike sjøfugler. Vi stopper i Manta for å besøke Montecristi, der den klassiske panamahatten ble oppfunnet og fortsatt lages for hånd den dag i dag. Og i Puerto Bolivar lærer vi om hvor historisk viktig oro verde har vært for den lokale økonomien.

Fra Peru til Chile

Den første havnen vi legger til kai i, er i den peruanske byen Lima. Denne hovedstaden er på UNESCOs liste, og her finner du et enormt utvalg av mat. Neste stopp er Paracas, hvor du kan besøke de biologisk mangfoldige Ballestas-øyene, deretter de solfylte feriebyene Arica og Iquique, den gamle kolonibyen La Serena og til slutt UNESCO-vernede Valparaíso. Dette vil være slutten på ekspedisjonen.

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (sørgående) Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (sørgående)
 • Dag 1
  Puntarenas, Costa Rica

  Starten på en eksotisk ekspedisjon

  12. oktober 2023

  Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet MS Fridtjof Nansen venter på deg i Puntarenas, en by som ligger på en tynn landstripe ved Stillehavskysten i Costa Rica. Storbysnobber fra San José kommer ofte til Puntarenas på dagstur for en dose avslappet kystliv og frisk havluft. Puntarenas er fortsatt en aktiv fiskerhavn, men mest av alt er byen et transittpunkt for folk som er på vei et annet sted i regionen, som de hvite sandstrendene på halvøya Nicoya eller øya Tortuga med de mange fossefallene.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

  Du kan komme tidlig for å overnatte i San José og utforske Tárcoles-elven og mangroveskogen på en båttur før du går om bord, eller bli med på det fire dager lange førprogrammet vårt til området ved den storslåtte Arenal-vulkanen for å utforske floraen og faunaen i Costa Rica og slappe av i vulkanske, naturlige varme kilder.

  Dag 1
  Puntarenas, Costa Rica

  Starten på en eksotisk ekspedisjon

 • Dag 2
  Quepos, Costa Rica

  Costa Ricas favorittparadis

  13. oktober 2023

  Quepos og nærområdet byr på mange ting du kan se og gjøre. De mange båtene i vakre Marina Pez Vela inviterer til sportsfisket som Quepos er kjent for. Rundt det sentrale torget ligger seks kvartaler med restauranter, gallerier og butikker, og langs den lange sandstranden Playa Espadilla er det et bredt tilbud av vannsportaktiviteter.

  Det som trekker flest folk til Quepos er imidlertid nærheten til Manuel Antonio nasjonalpark. Dette er en av de mest populære nasjonalparkene i Costa Rica, og den står til og med på Forbes’ liste over verdens topp 12 vakreste nasjonalparker. Parken byr på imponerende landskap av fjell, mangrovetrær, laguner, strender og tropisk skog. Med 350 fuglearter og 109 arter av pattedyr, beskriver besøkende ofte nasjonalparken som en «dyrepark i det fri». Hvis du følger den vakre Perezoso-stien, kan du være heldig å få se gulvingerødara, tukan, fire apearter, dovendyr, iguan og beltedyr.

  • Inkludert Besøk en lokal gård og se tradisjonell dans
  Dag 2
  Quepos, Costa Rica

  Costa Ricas favorittparadis

 • Dag 3
  Golfito, Costa Rica

  Fra bananer til gode priser

  14. oktober 2023

  Den avslappede byen Golfito ligger beskyttet i den vakre Golfitobukta, som i sin tur ligger i den større Golfo Dulce. Du kan nyte utsikten fra marinaene på sjøsiden, eller enda bedre, ta en av de vakre turstiene opp til dyrereservatet på åstoppen og videre til Piedras Blancas nasjonalpark. På en tur i den frodige regnskogen vil du komme over vakre fossefall, og få muligheten til å se blant annet tukan, ara, den blå morpho-sommerfuglen, maursluker, dovendyr og mantel-brølape. Det rolige vannet rundt bukten gjør det også ideelt for en kajakktur til de lokale mangrovetrærne og de isolerte strendene, som en del av en valgfri utflukt.

  Golfito var en gang en viktig region for bananeksport, men nå er det palmeoljeplantasjer og sportsfiske som står for den viktigste økonomiske veksten. Sportsfiskere i alle aldre overnatter på boutique-resorter og stilfulle økohytter rundt Golfito, og blir med ut på de mange fiskebåtene på dagtid i håp om å fange en ikonisk Stillehavs-seilfisk. Hvis du er ute etter et godt kjøp, kan du sjekke ut byens tollfrie kjøpesenter som tiltrekker seg både turister og lokale innbyggere.

  • Inkludert En spasertur i Golfito
  Dag 3
  Golfito, Costa Rica

  Fra bananer til gode priser

 • Dag 4
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

  15. oktober 2023

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Idet vi krysser ekvator er det tradisjon for norske seilere å holde en seremoni for å be om Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige vil han kanskje vise seg.

  Dag 4
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

 • Dag 5
  Manta, Ecuador

  Sjø, sand, surf og … tunfisk?

  16. oktober 2023

  Manta er en hektisk og fremgangsrik havneby med høyhus, resorthoteller og et par kasinoer. Byen er en kjent vannsportdestinasjon på grunn av den lange stranden som har akkurat den typen vind og bølger som tiltrekker surfere, bodyboardere og kitesurfere fra hele verden. Strandpromenaden Malecón Escénico ved stranden Playa de Murcielago er også populær blant strandgjester, da det er mange butikker, restauranter og barer her. Du kan også dra ut til San Lorenzo for surfing, eller til Playa Bonita i Santa Marianita for å se kitesurfere sette av gårde ut i havet og opp i lufta.

  I tillegg til turisme, lever byen av tunfiskfiske og hermetisering, og som de fleste kystbyer er sjømat spesialiteten på mange av restaurantene i området. Du kan glede deg til villfangede, saftige reker, svarte muslinger, blekksprut, rød snapper og mer. Vi anbefaler at du prøver en bolle med lokal encebollado, buljong laget på den ferske tunfisken som Manta er så stolt av. Museet Museo Municipal Etnográfico Cancebi stiller ut ecuadoriansk kunst og gjenstander fra lokale prekolombianske sivilisasjoner, deriblant gamle fiskeredskaper. Du kan også besøke den nærliggende håndverksbyen Montecristi, der de tradisjonelle panamahattene først ble skapt og fortsatt flettes for hånd den dag i dag.

  • Inkludert Høydepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 5
  Manta, Ecuador

  Sjø, sand, surf og … tunfisk?

 • Dag 6
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Grønt gull

  17. oktober 2023

  Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og en overflod av bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – ‘grønt gull’. Som en del av en valgfri utflukt kan du besøke en lokal bananplantasje, og også Buenaventura naturreservat mot sør der du kan prøve å få øye på kolibri, parakitt og brølape. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle, like gamle som Andesfjellene.

  I Puerto Bolivar kan du fråtse i deilig, fersk sjømat i en av de mange havnerestaurantene, og nyte utsikten over til øya Isla Jambeli og de mange mangrovetrærne. Machala har all sjarmen du kan forvente av en liten kystby, inkludert vennlige lokale innbyggere, pene plazaer og uvanlige monumenter dedikert til sverdfisk og bananeros. Restaurantene er i utvikling, og har beveget seg mot den hippe, moderne kokekunsten som Ecuador og Peru i stadig større grad er kjent for.

  • Inkludert Bytur i Machala
  Dag 6
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Grønt gull

 • Dag 7-8
  Til sjøs

  Dagen på egenhånd

  18. oktober 2023 - 19. oktober 2023

  Når vi forlater Ecuador og setter seil mot Peru, kan du nyte to dager på egen hånd om bord i skipet. Du følger i kjølvannet til Alexander Von Humboldt, den uforferdede tyske geografen og naturforskeren som den mektige Humboldt-strømmen er oppkalt etter, mens vi fortsetter seilingen sørover. Vi seiler gjennom det rike vannet i Humboldt-strømmen og passerer over den peruanske grøften, en dyp hule i havbunnen, som er over 1500 meter dyp og svært tektonisk aktiv. Det dype vannet og den raske strømmen bidrar til disse utrolig rike vannene hvor en rekke dyreliv kan oppdages, inkludert peruanske suler, brunsuler og mange hvalarter.

  For total·avslapping,·finnes det ikke noe bedre sted enn velværesenteret. Kjenn muskelklutene forsvinne under en massasje, eller nyt en peelingbehandling. Og hvis det varme været ikke har åpnet opp porene dine, kan en økt i badstuen gjøre akkurat det. Du kan også ta på deg badetøyet og lene deg tilbake i boblebadet ute på dekk, eller finne ditt øyeblikk av zen under en guidet meditasjonstime. Uansett hva du velger, kan du være sikker på at det er stressfritt og oppfriskende.

  Dag 7-8
  Til sjøs

  Dagen på egenhånd

 • Dag 9
  Callao / Lima, Peru

  Mat, fantastisk mat

  20. oktober 2023

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene, og betjenes via havnebyen Callao. Lima er den største byen i landet – en moderne, uryddig metropol der tradisjoner og trender slår seg sammen i en spennende cocktail av kultur og kokekunst.

  Det historiske sentrum er en del av verdensarven, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasivilisasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike og bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

  Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten med sin opprinnelse fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. Et av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

  • Inkludert Panoramatur i Lima
  • Inkludert Strandrydding i Callao
  Dag 9
  Callao / Lima, Peru

  Mat, fantastisk mat

 • Dag 10
  Paracas/Pisco i Peru

  Fugler og brandy

  21. oktober 2023

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk lokal geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

  Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

  • Inkludert Ballestasøyene
  Dag 10
  Paracas/Pisco i Peru

  Fugler og brandy

 • Dag 11
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

  22. oktober 2023

  Når vi seiler videre sørover mot Chile, kan du få med deg foredragsprogrammet fra ekspedisjonsteamet, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og benytte deg av alle fasilitetene på ekspedisjonsskipet. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

  Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta på deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

  Dag 11
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

 • Dag 12
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

  23. oktober 2023

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

  • Inkludert Kystvandring Atacama
  Dag 12
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

 • Dag 13
  Iquique, Chile

  Chiles beste strandresort

  24. oktober 2023

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  • Inkludert Humberstone og Santa Laura
  Dag 13
  Iquique, Chile

  Chiles beste strandresort

 • Dag 14
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  25. oktober 2023

  En dag til sjøs betyr at du kan bli med på interessante foredrag, lære grunnleggende fotografi, bli med på et kunstkurs, eller nyte den friske sjøluften på dekk mens du holder utkikk etter dyreliv. Du kan også bruke mikroskopene i vitenskapssenteret for å analysere prøver tatt under sjøreisen.

  På dette stadiet av reisen vil du ha fått nye venner blant dine medoppdagelsesreisende, og sett at dere har mye til felles når det gjelder interesser og lidenskap for naturen. Du kan bruke tiden til å prate med dem over en matbit i bistrorestauranten Fredheim, og kanskje minnes de beste delene av ekspedisjonen så langt. Explorerbaren er også åpen for drikke, og kanskje du finner ekspedisjonsteamet her om kvelden for en hyggelig prat. Hvis du er i det romantiske hjørnet når natten siger på, kan du ta din kjære med ut på dekk og titte på stjernene.

  Dag 14
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 15
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

  26. oktober 2023

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte offentlige hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  Dag 15
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

 • Dag 16
  Valparaíso, Chile

  Avslutning på den eksotiske ekspedisjonen

  27. oktober 2023

  Ekspedisjonen er over når vi legger til kai i Valparaíso. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerro Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et sjøfartsmuseum og et museum for moderne kunst.

  Denne fargerike og uvanlige byen fascinerer, og kanskje du ønsker en dag eller to ekstra for å utforske den? Herfra kan du også bli med på etterprogrammet vårt til Påskeøya som er kjent for de mystiske, gigantiske hodestatuene.

  Dag 16
  Valparaíso, Chile

  Avslutning på den eksotiske ekspedisjonen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
12.

Hva er inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder dybdeforedrag om en rekke forskjellige temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avaserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan en tar de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: